1 de 10

Més d'un centenar d'acadèmies i centres de formació privats impulsen un manifest on reclamen poder reobrir

Entre les signants hi ha l'acadèmia Recrea't de Rubí | Denuncien el greuge comparatiu amb les Escoles Oficials d'Idiomes

per Sofia Cabanes, La Ràpita | 11 de novembre de 2020 a les 17:00 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 11 de novembre de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

COMUNICAT DE LES ACADÈMIES D’IDIOMES I CENTRES DE FORMACIO PRIVATS D’ARREU DE CATALUNYA

Més d'un centenar d'acadèmies privades de llengües, escoles i centres de formació d’arreu de Catalunya, entre les quals 8 de les Terres de l'Ebre, reclamen a les autoritats sanitàries  que reconsideren les mesures adoptades per a la contenció de la pandèmia del coronavirus a Catalunya. Entre estes mesures el Govern va acordar suspendre "les activitats presencials de lleure infantil i juvenil, l'esport escolar i les activitats extraescolars que es realitzen fora de l'horari lectiu habitual dins o fora del centre educatiu amb un propòsit educatiu o formatiu", tal com consta en la resolució aprovada pel Procicat.

En este sentit, les acadèmies privades de Catalunya reivindiquen en un comunicat que han fet públic este dimecres la necessitat del seus serveis "per poder complementar el treball que es fa a les escoles", tenint en compte que els centres educatius segueixen oberts. 


Els centres signants del manifest recorden que les mesures sanitàries que s’aplicaven als en estos centres formatius abans de l’entrada en vigor de la resolució "eren rigoroses i estrictes" i que la suspensió de l’activitat a les acadèmies privades "representa un greuge i una absoluta incongruència amb el manteniment de l’activitat de les Escoles Oficials d’Idiomes que, desenvolupant la mateixa activitat amb un nombre molt superior d’alumnes per aula, poden mantenir la seua activitat presencial".
 

El manifest subratlla que les mesures implementades per frenar la pandèmia "posen en risc la viabilitat i la possibilitat de supervivència de moltes empreses del sector que no podran fer front a l’impacte d'esta nova suspensió de l’activitat i que per tant, es veuran abocades al tancament definitiu". Alerten, a més, que el tancament de les acadèmies privades ha suposat l'afloració de l'economia submergida en este camp "ja que la demanda i la necessitat segueixen existint, i la prohibició de la realització de les classes presencials en els centres fa que els usuaris busquen alternatives fora de qualsevol mena de control".

MANIFEST COMPLET

 

Participació