Rubí inicia el procés per elaborar un Pla local de salut

Un dels objectius és transformar la ciutat en un lloc saludable per viure

Un dels objectius és transformar la ciutat en un lloc saludable per viure
Un dels objectius és transformar la ciutat en un lloc saludable per viure | Ajuntament de Rubí
Redacció
12 de novembre del 2020
Actualitzat a les 14:50h
L'Ajuntament de Rubí, amb el suport de la Diputació de Barcelona, ha iniciat el procés per elaborar un nou Pla local de salut que defineixi les línies d'actuació municipals en matèria de salut durant els pròxims anys.

Els objectius d'aquest nou Pla són diversos: promoure estils de vida saludables i capacitats per tenir cura de la salut de la ciutadania, convertir la ciutat en un lloc saludable per viure, promoure el treball en xarxa i la cooperació comunitària, i reduir les desigualtats socials. A més, el document vol contribuir a la millora de l'abordatge de la situació d'emergència sanitària actual i d'altres possibles en un futur.

El primer pas de l'elaboració del Pla local de salut, que ja està en marxa, consisteix a elaborar un perfil de salut local; una diagnosi que després sustentarà les accions que s'han d'incloure al document i que es farà a partir de diverses fonts. Ara mateix s'està treballant en la recollida d'indicadors a partir de memòries i estudi municipals i supramunicipals, i en un mapatge dels recursos de promoció de la salut vigents al municipi.

Després, es consultaran agents, entitats i persones expertes de la ciutat vinculades a la salut, i finalment es farà una enquesta ciutadana a peu de carrer o de manera telemàtica, sobre els hàbits de salut, percepcions i propostes per a un municipi més saludable.

Un cop es disposi de tota aquesta informació s'iniciarà la definició conjunta dels objectius generals i específics del pla i de les possibles línies de treball, i es crearan unes comissions temàtiques que dissenyaran les accions que s'inclouran després al document, que s'haurà d'aprovar al ple municipal. El darrer pas serà treballar la comunicació, posada en marxa i avaluació del Pla local de salut.

L'alcaldessa, Ana María Martínez, ha assenyalat la importància de disposar d'una planificació actualitzada en matèria de salut, que sempre ha estat "una preocupació general de la població" però que en els darrers mesos "ha passat a un claríssim primer pla per la irrupció del coronavirus"; i considera que és necessari dotar-se d'un "pla integral que situï la promoció de la salut com un element clau per tenir una ciutat més saludable".