Actualitzada la Xarxa d'Itineraris de Rubí

Tenen l'objectiu d'apropar espais d'interès natural, paisatgístic, cultural, esportiu i social a la ciutadania

Un dels senyals de la Xarxa d'Itineraris de Rubí
Un dels senyals de la Xarxa d'Itineraris de Rubí | Lali Puig - Ajuntament de Rubí
Redacció
12 de novembre del 2020
L'Ajuntament de Rubí ha completat la senyalització de la Xarxa d'Itineraris, el projecte dissenyat per Rubí d'Arrel i el Centre Excursionista de Rubí, i que s'ha anat implementant al llarg dels tres últims anys a la ciutat. Es tracta de 13 itineraris circulars - amb una extensió total de 130 quilòmetres - i que recuperen camins històrics amb l'objectiu d'apropar espais d'interès natural, paisatgístic, cultural, esportiu i social.

Els recorreguts transcorren per dins del nucli urbà i per l'entorn natural, i estan interconnectats entre ells. Estan pensats per fer-los caminant, però també es poden fer corrents o en bicicleta. 

La informació dels recorreguts es pot descarregar a la web de l'Ajuntament de Rubí en diversos formats (PDF, GPX i KMZ), i també estaran disponibles per a Wikiloc. També es van actualitzant els recorreguts a la web del Centre Excursionista de Rubí.

Pel que fa al manteniment, el Servei de Medi Ambient de l'Ajuntament de Rubí i altres administracions es coordinen per executar constantment tasques de manteniment de les lleres dels torrents, també dels trams inclosos als itineraris, ja que bona part d'aquests senders recorren parcialment lleres de torrents o molt pròximes. 

Quan es produeixen forts aiguats, com ara a finals de 2018, la morfologia d'alguns torrents i la seva vegetació es poden alterar profundament, fent que els itineraris es modifiquin o deixin de ser transitables.