Es posa en marxa un programa formatiu al voltant de la pandèmia per als voluntaris de Rubí

Les dues sessions tractaran de la gestió emocional i la intervenció amb persones grans

El Punt de Suport al Voluntariat es va presentar el 29 d'octubre
El Punt de Suport al Voluntariat es va presentar el 29 d'octubre | Localpres
Redacció
13 de novembre del 2020
El Punt de Suport al Voluntariat, que es va estrenar la setmana passada a Rubí, ha posat en marxa un programa formatiu adreçat a professionals, tècnics i voluntaris de l'àmbit associatiu, que tindrà lloc entre el 23 de novembre i el 16 de desembre. Seran dues formacions que tindran a veure amb el treball emocional i amb la intervenció amb les persones grans.

A mitjans de setembre, l'Ajuntament va iniciar una feina de diagnosi amb les diverses entitats que gestionen el voluntariat i les iniciatives que han sorgit amb motiu de la pandèmia, i després de conèixer els seus projectes, les accions que tenen previstes i les seves necessitats i potencialitats, s'ha definit aquesta formació.

Així, els dies 23 i 24 de novembre (de 18 a 20 h) es farà la primera sessió, que tractarà la gestió emocional davant la situació de la pandèmia. Els assistents es formaran en la gestió d'emocions i sentiments, la percepció i la regulació emocional i els condicionants, conductes i interpretació de les emocions. 

La segona proposta serà els dies 14 i 16 de desembre, en el mateix horari, i explicarà la funcionalitat, l'expressió i la gestió de la por, les manifestacions i conseqüències de les emocions en temps de pandèmia i l'acompanyament en un moment incert, tot plegat centrat en el col·lectiu de la gent gran.

Les sessions són gratuïtes i es faran en línia. Per assistir-hi, cal inscriure's enviant un correu a [email protected], indicant a quin taller es vol assistir, el nom complet i l'entitat que es representa, si és el cas. Els participants rebran una certificació de la realització del taller per part de l'entitat que imparteix la formació.