En marxa una nova edició del programa d'inserció laboral «30Plus»

L'objectiu del programa de Rubí Forma és que persones de més de 30 anys que estiguin a l’atur puguin trobar feina

El Rubí Forma organitza el programa 30Plus
El Rubí Forma organitza el programa 30Plus | César Font
Redacció
16 de novembre del 2020
Rubí Forma impulsa una nova edició, la cinquena, del programa d’inserció laboral 30Plus, destinat a persones en situació d’atur majors de 30 anys en risc d’exclusió social.

El programa identifica les vacants que necessiten cobrir les empreses de Rubí, i ajusta la formació que s'ofereix a les persones participants per tal d'adequar-la als llocs de treball disponibles. Els candidats reben orientació i acompanyament en el procés de contractació i de formació, i les companyies obtenen una subvenció equivalent al salari mínim interprofessional (1.108,33 euros al mes) durant la duració del contracte, per un mínim de mig any i un màxim de nou mesos. Els ajuts són compatibles amb els incentius fiscals i les bonificacions en les quotes de la Seguretat Social previstos per a cadascuna de les modalitats contractuals.

El 30Plus té com a finalitat afavorir la inserció laboral de persones en desocupació de 30 anys o més, prioritzant col·lectius en risc d'exclusió social, baixa qualificació professional, majors de 45 anys i residents a Rubí o Castellbisbal. Les contractacions es podran dur a terme fins el 22 de juliol de 2021.

El Servei d’Ocupació de Rubí Forma s’encarrega de la selecció de les persones candidates a través de sessions informatives i al llarg de tot el projecte es tutoritza cada participant per treballar la seva inserció laboral.

El 30Plus està subvencionat pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya i pel Servicio Público de Empleo Estatal - Ministerio de Trabajo y Economía Social en el marc del Programa SOC-30 Plus regulat per Ordre TSF/132/2018, de 30 de juliol.

Les persones interessades poden optar a les ofertes de treball que hi estan vinculades al web de Rubí Forma. Cada oferta emmarcada en aquest programa s’identifica amb el text 30PLUS, tant al lloc de treball ofert com en la descripció de l’oferta. Les empreses interessades a participar en el programa s’han de posar en contacte amb l’Oficina de Formació de l’Edifici Rubí Forma (Rambleta Joan Miró, s/n), trucant al 93.581.39.00 o enviant un correu electrònic a [email protected].

Totes les persones van participar al programa 30Plus de l’any passat van trobar feina. Tenien una mitjana d’edat de 42 anys i les van contractar empreses ubicades majoritàriament a Rubí (25) i Castellbisbal (3). Aquest any el programa pot fer fins a 30 insercions.