Plataformes per la sanitat pública del Vallès Occidental convoquen una mobilització conjunta

Els diversos moviments sumen esforços per reivindicar millores en l'atenció sanitària

Les reivindicacions per la millora de l'atenció sanitària de Rubí se sumaran a les d'altres poblacions
Les reivindicacions per la millora de l'atenció sanitària de Rubí se sumaran a les d'altres poblacions | Marta Casas
17 de novembre del 2020
Actualitzat el 18 de novembre a les 14:51h
Diverses plataformes i moviments en defensa de la sanitat pública del Vallès Occidental duran a terme, el pròxim dilluns 23 de novembre (12h), una acció conjunta per reivindicar una "sanitat pública, digna i de qualitat", tal com s'ha anunciat aquest matí en el marc d'una assemblea del Moviment per unes Pensions Dignes de Rubí. 

Un dels portaveus de Rubí Sanitat ha explicat que diverses poblacions han decidit sumar esforços per fer visible la problemàtica de l'atenció sanitària als respectius municipis, i traslladar les seves demandes a la delegació del CatSalut a Sant Cugat.

A Rubí, la plataforma Rubí Sanitat ha desplegat, des de fa setmanes, tota una campanya per reclamar millores en l'atenció sanitària a la ciutat, que va culminar amb l'entrega de més de 4.000 signatures a l'alcaldessa de Rubí i la petició d'una reunió amb responsables de Salut per tal de conèixer els plans del departament a la ciutat. 

De fet, mentre s'estava desenvolupant aquesta campanya, i en el marc de la presentació del Pla d'enfortiment i transformació de l'atenció primària al Vallès Occidental, es va anunciar que Rubí comptaria amb un Centre d'Urgències d'Atenció Primària (CUAP) a partir del mes de novembre.

Una proposta que des de la plataforma ja es va rebre amb cert recel, ja que aquesta instal·lació s'ubicarà al CAP Mútua Terrassa, i per tant, no serà de gestió 100% pública, una de les seves principals reivindicacions per a la millora de l'atenció sanitària a Rubí.

A més, avui en dia encara no es coneixen els detalls, ni els serveis que tindrà aquest nou equipament, que segons va confirmar el CatSalut a RubiTV.cat serà una realitat "durant el primer semestre de 2021". La plataforma Rubí Sanitat desconfia d'aquest anunci, i la setmana passada ja va reclamar "més seriositat" al Departament de Salut sobre aquesta qüestió.

Les diverses plataformes que participaran a la mobilització de dilluns són la Plataforma per una sanitat pública i de qualitat de Les Planes i La Floresta, la Marea Blanca de Sant Cugat, la Plataforma de pensionistes de Sant Cugat, la Marea Blanca de Terrassa, la plataforma Defensem el consultori de Viladecavalls, i la plataforma No al tancament d'urgències al CAP de Castellbisbal.