El curtmetratge d'animació sabadellenc sobre els estereotips «Cua de sirena», candidat als Gaudí

El 16 de desembre es farà l’obertura de la primera ronda de votacions

Un fragment del curtmetratge
Un fragment del curtmetratge | Cua de Sirena
NacióSabadell
21 de novembre del 2020

El curtmetratge d'animació stop-motion que duu per títol Cua de Sirena, de la sabadellenca Alba Barbé i Serra, és un dels 14 candidats en aquesta categoria en els XIII Premis Gaudí de l'Acadèmia del Cinema Català. Ha estat escollit entre els cinquanta-vuit inscrits que s'han presentat. 

L'obra està produïda per ActuaVallès - Ca l'Enredus i està basat en el llibre que Barbé va publicar el 2016, amb Sara Carro i les il·lustracions de Joan Turu. 

La cinta pretén sensibilitzar, d'una forma molt pedagògica, sobre els estereotips de gènere i la diversitat, així com fomentar el lliure desenvolupament de la identitat i de l'expressió del gènere dels infants i joves. Tot plegat, representat per un personatge, Roc, que se'n va a la platja amb els companys de l'escola. 

El 16 de desembre, data d’inici de la primera ronda de votacions dels acadèmics, es donaran a conèixer el calendari de la cursa, un primer balanç de les estrenes de cinema català del 2020 i alguns detalls de la gala de lliurament dels guardons.