Onze centres educatius de Rubí se sumen al projecte Rubiclack

A més de la recollida i reciclatge de l'oli usat, dona feina a persones amb diversitat intel·lectual de la ciutat

Els clakis serveixen per reciclar l'oli usat
Els clakis serveixen per reciclar l'oli usat | Localpres
Redacció
25 de novembre del 2020
Onze escoles i institut s'han sumat recentment al projecte Rubiclack, que fomenta la recollida de l'oli de cuina usat, i estan rebent aquesta setmana prop de 6.500 recipients clakis, en el marc de la celebració de la Setmana Europea de la PRevenció de Residus, del 21 al 29 de novembre.

L’oli és un residu molt comú a casa i molt perillós si no es gestiona com cal. Cada litre d’oli pot arribar a contaminar 10.000 litres d’aigua. Per això és important no llençar-lo a l’aigüera, una acció que es fa a moltes llars i que cal evitar.

El projecte Rubiclack té, a més, un alt valor social, i és que a banda d'evitar la contaminació de les aigües, genera llocs de treball per a persones amb diversitat intel·lectual de Rubí, ja que els impulsors van ser mares i pares de l'AMPA del Centre d'Educació Especial de Ca n'Oriol i actualment és gestionat per l'entitat Associació de Persones Amb Diversitat Intel·lectual de Rubí (APDIR).

Així, totes les escoles públiques i concertades de Rubí, els instituts i el Centre d'Educació Especial de Ca n'Oriol són punts de recollida de clakis. A més, també es poden bescanviar a diverses dependències municipals - l'Ajuntament, la biblioteca Mestre Martí Tauler, el Rubí Forma i els edificis de Serveis a les Persones i Serveis Territorials - i a les seus de l'Associació veïnal Ca n'Oriol, el Portal de Ca n'Oriol i el CRAC.