Veïns per Rubí creu que el govern presenta un pressupost «insuficient» davant la situació d'emergència

La formació diu que les inversions presenten "una manca de planificació realista"

Una roda de premsa de Veïns per Rubí
Una roda de premsa de Veïns per Rubí | Carla Serra
Redacció
01 de desembre del 2020
Veïns per Rubí ja ha fet públic el seu posicionament respecte al Pressupost 2021, que el govern municipal va presentar als mitjans de comunicació el passat divendres, i que es debatrà en un ple extraordinari aquest dijous, 3 de desembre.

La formació municipalista considera que "es presenten uns comptes continuistes i insuficients" davant la situació d'emergència sanitària, econòmica i social causada per la pandèmia del coronavirus.

Així, per exemple, Veïns per Rubí critica que només s'incrementi un 2,5% el pressupost en Acció Social, ja que moltes famílies han vist reduïts els seus ingressos de manera sobrevinguda i s'han vist obligats a demanar ajuts. La formació assegura que "des de Serveis Socials són derivats a entitats d'ajuda per a les persones més vulnerables de la nostra ciutat, entitats que estan desbordades davant la situació, en lloc de donar una resposta directa com a institució".

El programa de Comerç, explica Veïns per Rubí, ha vist reduït el seu pressupost en un 14%, en uns moments on "la seva situació és molt crítica" pel tancament durant el primer confinament i les posteriors restriccions, especialment en la restauració i en els centres d'estètica. A més, continua la formació d'independents, "el pressupost de 2021 no contempla cap nova línia d'ajuts a fons perdut", una demanda de Veïns per Rubí al ple del mes de novembre que va ser rebutjada amb els vots de l'equip de govern.

Pel que fa a la resta de partides, Veins per Rubí recorda que ja va reclamar, al ple extraordinari del mes d'abril sobre l'estat de la ciutat, que s'havien de reduir les despeses "no essencials" pel funcionament de la ciutat, i prioritzar les que servissin per "la lluita contra la desigualtat, la pobresa i l'impuls econòmic de les petites i mitjanes empreses i dels autònoms", unes demandes que la formació no veu recollides en aquesta proposta de Pressupost.

Com a exemples, "programes com el de festes populars o acció institucional i comunicació tenen marge per reduir les despeses previstes".

Amb relació a les inversions per valor de 18.5 milions d'euros, tot i que Veïns per Rubí considera "una bona notícia" que el govern de Madrid retiri les restriccions a la gestió econòmica dels Ajuntaments, "una part important d'aquestes inversions no estan madures". La formació també creu que "la planificació no és creïble".

Amb tot, el grup municipal de Veïns per Rubí ja avança que "no podrà donar suport a un pressupost" que creu que no té en compte la situació d'emergència que viu el municipi, i que presenta unes inversions "amb una manca de planificació realista".