xavier bonastre

Xavier Bonastre avança alguns detalls del seu nou llibre

En una conversa amb Albert Om a "Islàndia", de RAC1, ha explicat una anècdota sobre La Milla de Rubí

per RubiTV.cat , 18 de desembre de 2018 a les 18:30 |
Xavier Bonastre publicarà un llibre i tornarà a córrer el mes de febrer | Blog Xavier Bonastre
Aquesta informació es va publicar originalment el 18 de desembre de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El periodista Xavier Bonastre, de Rubí, va participar ahir dimecres en una de les Converses amb Albert OM, el programa de RAC1 Islàndia.

Xavier Bonastre va començar la conversa amb Om parlant sobre la seva experiència del temps que va passar recentment ingressat a l’hospital, després de patir una perforació intestinal de la qual va sobreviure, tot i que els metges no les tenien totes.


“Vaig arribar a buscar la llum blanca, en sóc conscient. Quan estava a la UCI, estava adormit, com en coma – o en coma – i recordo de pensar: tot està controlat, la dona té feina, els nens ja son grans... en qualsevol cas, pensava que podrien tirar endavant i vaig anar buscant la llum blanca, però no la vaig trobar”, va explicar.

El periodista va donar molta importància a les persones que l’havien acompanyat durant tot el temps que va passar a l’Hospital: el seu germà Manel, metge i també corredor, i la seva dona, la Mònica.


No és la primera vegada que Bonastre pateix un problema greu de salut i el fet de córrer l’ajuda a la recuperació. De fet, fa 12 anys va patir un càncer, i després de superar-lo va tornar a practicar aquest esport, tot i que els metges li havien assegurat que no ho podria fer. “Crec que el que m’ha ajudat és el fet de tenir l’objectiu de tornar a córrer, i no haver d’abandonar aquest hobbie”.

Algunes d’aquestes històries es podran llegir en el llibre que Xavier Bonastre publicarà el proper mes de febrer, que es titularà Cent històries del córrer. En aquest explica diverses anècdotes personals sobre les curses que ha disputat, com a aficionat, des de l’any 1997, un total de 739.

Una d’aquestes anècdotes està relacionada amb Rubí. En una de les edicions de La Milla de Rubí “anava molt bé per quedar segon”, però havia de fer 3 voltes i es va descomptar d’una, cosa que no li va permetre obtenir una bona posició. “Val a dir”, va afegir entre rialles “que un atleta professional com Josep Lluís Blanco, que és atleta olímpic, em va confessar que a ell en una Milla professional també li va passar el mateix”.

Cent històries del córrer sortirà a la venda el dia 13 de febrer de 2019. El dia 10 de febrer, Xavier Bonastre té previst tornar a córrer, tot disputant els darrers 6 km de la Mitja Marató de Barcelona acompanyant una de les cirurgianes que el va operar el mes de novembre.

 

Participació