1 de 10
camp de golf

El Jovent Republicà de Rubí i Sant Cugat, en contra del camp de golf

Les joventuts d'ERC proposen que es dediqui una part dels terrenys a "la recuperació de conreus i el mosaic agroforestal"

El Jovent Republicà de Rubí i Sant Cugat al camp de golf | Cedida
per RubiTV.cat, 3 de desembre de 2020 a les 12:00 |
Aquest article es va publicar originalment el 3 de desembre de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Les seccions locals del Jovent Republicà de Rubí i de Sant Cugat han emès un comunicat conjunt per expressar la seva disconformitat amb la reobertura del camp de golf de Can Sant Joan, que segons les darreres informacions podria reobrir les portes pròximament. Donen suport, així, a la plataforma Reconvertim el camp de golf, que es va presentar fa uns dies i que ja recull més de 1.000 adhesions.Els joves d'ERC afirmen que l'Institut Català del Sòl (INCASOL), que és el propietari dels terrenys, pretén que el concurs públic per escollir l'empresa que exploti les instal·lacions s'obri a finals d'any o a principis de 2021.

La proposta del Jovent Republicà per la reconversió dels terrenys destinats al camp de golf "passa per dedicar-ne una part important a la recuperació de conreus i del mosaic agroforestal", i creuen que s'ha de poder plantejar "un possible model agro-voltaic", a més de la rehabilitació de la xarxa de camins rurals per al gaudi de la ciutadania.


En el comunicat critiquen que l'AMB s'hagi "desentès de tot l'origen dels recursos que consumeix", cosa que ha provocat que el camp hagi acabat esdevenint "un pou de consum del tot insostenible". En aquest sentit, el Jovent celebra "amb vehemència" sentències com la del TSCJ respecte Cal Trabal, l'últim reducte agrícola que queda a l'Hospitalet, i es reafirma en la necessitat que les ciutats dediquin "encara molts més espais a la generació d'aquests recursos".

Finalment, el Jovent Republicà demana que els municipis de Sant Cugat i Rubí encapçalin la reconversió del camp de golf, i que ho facin d'una manera coherent amb l'entorn. 


 

Participació