Continua la campanya de recollida de joguines «Encara poden donar molt de joc!» per Nadal

Es poden portar a la deixalleria de Cova Solera o qualsevol punt de la deixalleria mòbil fins al 14 de desembre

 La primera edició de la campanya es va tancar a l'estiu amb un total de 470 kg de joguines recollides
La primera edició de la campanya es va tancar a l'estiu amb un total de 470 kg de joguines recollides | Ajuntament de Rubí
Rubitv.cat
10 de desembre del 2020
L'Ajuntament fa una crida a la ciutadania a col·laborar en la campanya de recollida de joguines Encara poden donar molt de joc!, una iniciativa per donar suport a les famílies de la ciutat més afectades per la crisi del coronavirus de cara a les festes de Nadal.

Des del consistori s'anima als rubinencs a portar aquelles joguines que ja no fan servir, preferiblement noves o en molt bon estat, a la deixalleria de Cova Solera o a qualsevol punt de la Deixalleria mòbil fins al 14 de desembre. Tal com es va fer en la primera edició de la campanya, les joguines recollides arribaran a les famílies que més ho necessiten a través de l'Associació de Solidaritat i Ajuda Veïnal (ASAV) i l'esplai Eixam. 

"La solidaritat és una construcció col·lectiva i a Rubí tenim molta gent implicada que fa possible una acció per a les famílies més necessitades i, alhora, redueix els residus que es generen a la ciutat", ha afirmat el regidor de Medi Ambient i Transició Ecològica, Andrés Medrano.

A causa de la situació actual de la pandèmia, les donacions es desinfectaran degudament abans de ser entregades a les famílies. Per raons sanitàries, enguany no s'acceptaran peluixos, ninots amb cabell o roba, o altres joguines fetes amb material tèxtil. Tampoc s'acceptaran joguines de caràcter bèl·lic o sexista. 

Personal voluntari revisarà cadascuna de les donacions abans del seu lliurament per comprovar que la joguina estigui completa i, per aquesta raó, no s'acceptaran puzzles o joguines amb molts components que es puguin revisar amb facilitat. Durant els mesos d'estiu, el consistori va detectar que les famílies sol·licitaven especialment joguines rodades per primera infància (motos, cotxes... per infants d'1 a 5 anys), patinets, bicicletes i jocs de construcció.

"Encara poden donar molt de joc!" és una proposta solidària impulsada pel Servei Educatiu de Residus de l'Ajuntament de Rubí que, a més de tenir una vessant solidària, "evita que recursos que encara tenen vida útil, vagin a parar a l'abocador". La primera edició de la campanya es va tancar a l'estiu amb un total de 470 kg de joguines recollides que es van entregar a 55 infants d'entre 2 i 10 anys.