Catalunya En Comú demana informació sobre el futur CUAP de Rubí al Parlament

El grup parlamentari ha registrat una proposta de resolució on demana conèixer els detalls sobre l'equipament

El Centre d'Atenció Primària Mútua de Terrassa a Rubí
El Centre d'Atenció Primària Mútua de Terrassa a Rubí | Carla Serra
Redacció
07 de desembre del 2020
El grup parlamentari de Catalunya En Comú Podem va registrar, el passat dia 2 de desembre, una proposta de resolució a la Comissió de Salut amb un únic punt: fer públic el projecte del CUAP de Rubí al CAP Mútua Terrassa, així com la seva temporalització, el tipus d'instal·lacions, tecnologia, personal i prestacions.

Així, els comuns afegeixen un element més de pressió al CatSalut, des que es va fer públic que el CAP Mútua Terrassa passaria a funcionar com un CUAP; una informació que ha generat certa polèmica a la ciutat, ja que aquest equipament no serà una realitat fins al primer semestre de 2021 i, a més, encara se n'està definint la cartera de serveis.

La proposta de resolució recull aquest malestar per part de la població de Rubí, i en concret les crítiques expressades per Rubí Sanitat en les successives concentracions i accions de protesta: lliurar la gestió d'aquest CUAP a la Mútua Terrassa, "una entitat amb ànim de lucre amb les llistes d'espera més llagues de Catalunya i amb una total falta de transparència", és contrari a un model de sanitat pública de qualitat, diu el text de la proposta de resolució.

Per la seva banda, Rubí Sanitat i membres del Consistori estan a l'espera de fixar la data d'una reunió amb representants de Salut per tal de lliurar les 4.200 signatures recollides demanant millores en l'atenció sanitària a Rubí, i també per reclamar conèixer els detalls sobre el futur CUAP.

En el marc d'aquesta reunió també es demanarà la creació d'una comissió de seguiment de la realitat assistencial a Catalunya.