El CEF Can Mir diu que el projecte de millora de les instal·lacions és «el primer pas per a convertir un somni en realitat»

El club també reclama "una posada al dia de les urbanitzacions pel que fa als serveis essencials"

Les instal·lacions del CEF Can Mir
Les instal·lacions del CEF Can Mir | Cedida
Redacció
07 de desembre del 2020
El CEF Can Mir ha celebrat aquest dilluns la incorporació de 400.000 euros en el pla d'inversions de l'Ajuntament de Rubí per als pròxims anys, inversions que es podran dur a terme gràcies a un préstec de 18,5 milions d'euros, a més de 3,6 que provenen del Pla General d'Inversions de la Diputació de Barcelona. El club assegura, en un comunicat, que és "el primer pas per a convertir un somni en realitat".

Per a l'entitat, aquest primer pas és "importantíssim, per fer realitat un projecte que reivindiquem des de fa més de cinc anys", ja que es tracta d'un projecte que "va molt més enllà de l'àmbit esportiu i del barri de Can Mir".

La proposta del CEF Can Mir contrmplava la construcció d'un seguit d'equipaments de caràcter esportiu, social i d'esbarjo a un espai de 22.500 metres quadrats ubicat entre els carrers Aiguafreda, Albiol, Camí del Racó i l'avinguda de Can Mir: un camp de futbol i un pavelló poliesportiu - mancances que s'assenyalaven en un estudi de la Diputació de Barcelona l'any 2016 -, sis pistes de pàdel, un rocòdrom, dos camps de petanca, un espai de ping-pong, una zona d'aparells gimnàstics per a gent gran, un parc infantil, una zona verda i un aparcament.
 

Projecte d'ampliació de les instal·lacions del CEF Can Mir Foto: CEF Can Mir


L'Ajuntament, per la seva banda, té previst incloure un centre cívic que donaria cabuda a les entitats i activitats socials i de lleure per a totes les urbanitzacions, a més d'una Oficina d'Atenció al Ciutadà (OAC). A més, s'està estudiant també la dotació d'un espai destinat a la Policia Local.

El club valora que aquestes incorporacions converteixen la iniciativa en un "potent projecte de ciutat", i que serà "referent per a tots els veïns de les diverses urbanitzacions i de la ciutat", a més d'un espai públic que "donarà resposta a les moltes demandes i necessitats de la zona". 

"Les urbanitzacions necessiten una posada al dia pel que fa als serveis essencials"

Tot i veure aquest futur projecte amb il·lusió, i "convençuts que serà l'orgull dels ciutadans que viuen a les urbanitzacions del nord-oest de la ciutat", el CEF Can Mir afirma que "les urbanitzacions necessiten una posada al dia pel que fa als serveis essencials que les equiparin amb la resta de la ciutat". El projecte del CEF Can Mir, doncs, és "complementari", i no incompatible amb aquestes necessitats.

El club enumera un seguit d'àmbits en els quals les millores són "ineludibles": els serveis bàsics: el manteniment ordinari de la via pública i dels espais verds, la neteja i la recollida de residus, la seguretat, el transport públic, l’enllumenat, l’asfaltatge, o el combat de les plagues (mosquit tigre, vespa asiàtica o porcs senglars).

També consideren que calen millores estructurals en els serveis dels operadors privats, com el subministrament elèctric, l'abastament d'aigua, les comunicacions telefòniques i de dades; la senyalització, la mobilitat, la prevenció d'incendis o campanyes pel civisme i la convivència, entre d'altres.

Finalment, creuen "indispensable" comptar amb equipaments que proveeixin d'altres serveis adreçats a nens, joves, gent gran, famílies i entitats "que ens igualin amb el conjunt de la ciutat en estàndards de qualitat".