Les entitats locals de voluntariat explicaran la seva experiència al voltant de la Covid-19

Es tracta d'una activitat organitzada amb motiu del Dia Internacional del Voluntariat

Frater Nadal és una de les entitats que hi participarà
Frater Nadal és una de les entitats que hi participarà | Marta Casas
Redacció
07 de desembre del 2020
El 5 de desembre va ser el Dia Internacional del Voluntariat, un dia escollit per l'Assemblea General de les Nacions Unides per contribuir i sensibilitzar la ciutadania sobre el voluntariat des de tots els seus vessants. Durant aquesta jornada, es convida els governs a impulsar reconeixements a les persones i entitats que tiren endavant projectes en benefici d'altres persones i de la societat en general.

El Punt de Suport al Voluntariat de Rubí, creat el passat mes d'octubre, ha preparat una taula d'experiències amb entitats locals, que tindrà lloc el pròxim 9 de desembre (11.15h) a Ràdio Rubí

L’objectiu és fer valer la tasca que fan els voluntaris per fer front a la crisi social i econòmica que ha provocat la Covid-19. Hi participaran representants de Frater Nadal, Caritas, Units Farem Força i la xarxa creada de manera informal a Ca n'Oriol. Cada entitat explicarà la seva tasca habitual i com s’ha adaptat a la pandèmia i es reflexionarà sobre el paper de l’associacionisme i la solidaritat en la crisi postpandèmia.

Des de la seva posada en marxa, el Punt ha treballat amb 15 entitats, associacions i xarxes informals i amb una vintena de ciutadans individualment.

Les consultes més habituals de les entitats són la demanda de persones voluntàries, la realització d'activitats i accions per donar visibilitat a la seva feina i valorar la tasca del voluntariat i el material de protecció sanitari per atendre les persones usuàries.