Rubí commemorarà el Dia Internacional de la Persona Migrant al voltant del 18 de desembre

Una exposició, un espai de diàleg i el reconeixement dels agents antirumors de la ciutat són les activitats programades al voltant del 18 de desembre

Eva Parey instal·lant l'exposició a la biblioteca
Eva Parey instal·lant l'exposició a la biblioteca | Lali Puig - Ajuntament de Rubí
Redacció
09 de desembre del 2020
Rubí commemorarà el Dia Internacional de la Persona Migrant amb una programació que reflexionarà sobre la interculturalitat i que vol sensibilitzar la ciutadania per promoure el pensament crític i respectuós sobre el fet migratori. Les tres activitats compten amb el suport de la Diputació de Barcelona, i donaran veu a les persones migrants com a subjectes actius dels seus projectes vitals.

La programació començarà el dia 15 de desembre, amb l'exposició fotogràfica Els Vents de l'Est, d'Eva Parey, que es podrà veure a la biblioteca municipal Mestre Martí Tauler fins a l'11 de gener. La mostra retrata la història de Ioana, una cap de família amb 15 fills dispersos arreu d'Europa, entre l'èxode i Romania. A través d'aquestes imatges, Parey explica com la manca d'oportunitats laborals, la marginació imposada i d'una cultura fortament arrelada condicionen la diàspora romaní més per supervivència que per herència.

El dia 16, el Centre d'Estudis Africans i Interculturals oferirà un espai de diàleg, Mirades i visions entorn de la interculturalitat, on es reflexionarà sobre la necessitat d'avançar cap a un model social basat en la interculturalitat que permeti la interacció respectuosa entre cultures. El diàleg es realitzarà en format virtual i requereix inscripció prèvia que es pot formalitzar mitjançant el correu electrònic [email protected].

En el marc d'aquesta activitat, es projectarà un vídeo amb testimonis de diversos immigrants de Rubí: Yaya Kadialy Badji de l’Associació de Residents de Mandegane, Aissatou Konte de l’Associació Catalanosenegalesa per la Cooperació i la Promoció Social i Cultural (ACSPROSC), Sidy Sagna Sadio de l’associació Oudiodial per l’ajuda social i mútua i Anwar Sadat El Maimouni de l’Associació Rubí Sociocultural i Integració (ARSI).

El mateix 18 de desembre, Dia Internacional de la Persona Migrant, es constituirà la Xarxa Antirumors de Rubí, amb un acte de reconeixement a totes les persones que s'han format com a agents antirumors des del mes d'octubre.