1 de 10
Medi Ambient

«L'immens potencial dels Alous»: Rubí i Sant Cugat es conjuren per recuperar l'entorn sota l'ombra del golf

Permetria la creació d'una via verda que connectaria el Parc de Ca n'Oriol de Rubí amb la Masia de Can Sant Joan; i que podria arribar a enllaçar amb l'àrea natural de Sant Llorenç del Munt i l'Obac

Visita pel Torrent dels Alous | Plataforma Reconvertim el Camp de golf
per Marta Casas / Sergi Baixas, 9 de desembre de 2020 a les 20:00 |
Quin és el futur de l'entorn natural del Torrent i la Bassa dels Alous? El passat cap de setmana, els dos regidors de Medi Ambient dels ajuntaments de Sant Cugat i Rubí van fer una visita a la zona per respondre a aquesta qüestió.

Juntament amb membres de Rubí d'Arrel i l'ADENC -entitats impulsores de la plataforma #ReconvertimGolfSantCugat- van comentar diversos temes relacionats amb el futur ús d'aquest espai. Un d'aquests seria la creació d'una via verda que connectaria el Parc de Ca n'Oriol de Rubí amb la Masia de Can Sant Joan; i que podria arribar a enllaçar amb l'àrea natural de Sant Llorenç del Munt i l'Obac.


En declaracions a NacióSantCugat, la Comissionada per l'Emergència Climàtica i regidora de Sostenibilitat, Alba Gordó, explica que totes les parts convenen amb l'"immens potencial" de la zona i que ha d'esdevenir "de referència", ja que bona part de la població desconeix de la seva existència. 
  Pel que fa a la reobertura del camp de golf de Can Sant Joan, que amenaça el projecte de creació d'un gran parc interurbà en aquesta àrea, Gordó s'hi mostra en contra i considera que aquest espai ha de ser repensat pel gaudi públic, tal com s'ha aprovat en sessió plenària per part dels dos consistoris vallesans.


Una visió que xoca frontalment amb la voluntat d'Incasòl (propietària dels terrenys) i la nova aposta per recuperar la pràctica esportiva pública de Junts per Sant Cugat. La comissionada assegura que s'"estan estudiant totes les vies possibles" per evitar la instal·lació de l'escola de golf, gestionada per una operadora privada.La visita també va servir per comprovar les recents actuacions fetes per tots dos ajuntaments per tal d’eliminar assentaments il·legals al llarg del torrent, que es completaran en les setmanes vinents amb la restauració dels espais degradats amb vegetació de ribera. Les entitats de defensa de la natura i els representants municipals es van emplaçar a seguir treballant en la millora i recuperació d’aquest espai natural.
 

 

Participació