L'Ateneu municipal ja té a punt la programació d'hivern

Les inscripcions s'obriran el 28 de desembre a les 10h

Les inscripcions s'obriran el pròxim 28 de desembre
Les inscripcions s'obriran el pròxim 28 de desembre | Marta Casas
Redacció
11 de desembre del 2020
L'Ateneu municipal ja té a punt la nova programació d'hivern, que arrencarà després de les festes de Nadal, i serà majoritàriament presencial, sempre que l'evolució de la pandèmia ho permeti. Les inscripcions s'obriran el dilluns, 28 de desembre, a les 10h. 

Dins l'oferta de cursos i tallers, l'equipament municipal permet accedir a un gran ventall de temàtiques. S'oferirà la segona part del Curs d'art i pensament al món modern, dedicada a les avantguardes artístiques, i la proposta Una panoràmica per la història del cinema: la fascinació per les imatges en moviment.

També hi ha propostes de cursos relacionats amb l'expressió i la creativitat: Curs d'escriptura creativa, el Curs d'iniciació a l'aquarel·la i el Curs d'iniciació a la fotografia digital.

Quant a la formació en salut i benestar emocional, s'ha programat el nou curs Benestar emocional en temps de pandèmia, a banda de les propostes Mètode Feldenkreis: Aprendre a aprendre, Parlar en públic a través de les eines del teatre i el Curs de farmaciola i cosmètica natural.

A més l'Ateneu ofereix altres opcions per tastar nous coneixements o aprofundir en una gran diversitat de matèries: tornen els cicles Personatges de la història de RubíLiteratura al voltant de nou escriptores. El món escrit per elles i Camps de cotó 2.0. Per altra banda, Wenceslao Galán estrenarà el Club de lectures de filosofia contemporània.
 
Activitats familiars

L'Ateneu mantindrà les propostes presencials adreçades al públic familiar, com les activitats d'art i creativitat de Catàrtic, que permetran als més petits experimentar amb els llibres animats o flipbooks, les escultures amb filferro, les baldufes òptiques o els titelles realitzades amb la tècnica de l'assemblage a l'estil dels ninots de Paul Klee.

També hi haurà activitats familiars relacionades amb el teatre i de la música: Els calaixos del cel i Els sons de la primavera.
 
Música, teatre i cinema

La música tornarà a ser una de les grans protagonistes de la programació de l'Ateneu. Es mantindrà el cicle de Vespres de jazz i lletres, combinant lectures literàries amb música jazz; i les propostes Sala Clàssica i Conta'm una òpera, lligades a la programació del Gran Teatre del Liceu, i una nova edició del Cicle de jazz.

Pel que fa al teatre, l'equipament serà l'escenari de l'espectacle homenatge a Boris Vian VIAN (manual de supervivència). A més, es projectaran a l'Ateneu dues noves pel·lícules dins el cicle El Documental del Mes.
    
Inscripcions

Per motius de seguretat, totes les activitats incloses a la programació de l'equipament requereixen reserva de plaça, fins i tot els tallers i espectacles gratuïts. Les inscripcions es podran fer a través d'Internet o de manera presencial a l'equipament, a excepció de les activitats familiars, que s'obriran amb un mes d'antelació.

En cas que no es puguin fer activitats presencials a conseqüència de l'evolució de la pandèmia, tots els cursos i altres propostes es realitzaran, sempre que sigui possible, en format en línia a través de les plataformes adients i es comunicarà a l'alumnat a través del correu electrònic.