fauna

Decomís d'una seixantena d'animals en un habitatge de Montcada sense reunir les condicions de «nucli zoològic»

Hi havia gossos, porcs vietnamites, conills, perdius i una fura

per RubiTV.cat, 13 de desembre de 2020 a les 09:00 |
Els porcs vietnamites que hi havia a la finca | Policia Local de Montcada i Reixac
Aquesta informació es va publicar originalment el 13 de desembre de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Un operatiu conjunt de la Policia Local de Montcada i Reixac, els Agents Rurals i la Guàrdia Civil -a través de la unitat Seprona, especialitzada en la conservació del medi ambient- ha decomissat una seixantena d'animals que es trobaven en una finca de la localitat vallesana per no reunir les condicions de "nucli zoològic". 
  Superava el nombre d'exemplars que es poden tenir en un habitatge, tal com ha precisat des de l'Ajuntament. Han estat 27 gossos, 18 conills, 11 porcs vietnamites, perdius i una fura d'un domicili, en una propietat situada a la N-150, entre els barris de Terra Nostra i Can Cuiàs. L'acció es va dur a terme el passat 4 de desembre. 


El consistori ha precisat que l'habitatge "no disposava de les instal·lacions adequades per acollir els animals, ni complia amb l'obligatorietat de tenir-los censats i vacunats" i ha remarcat que així ho havia requerit.

El bestiar va ser traslladat a la Societat Protectora d'Animals de Catalunya i des de l'administració local s'obrirà un expedient sancionador per incomplir l'Ordenança de tinença responsable d'animals i per reclamar el cost de la intervenció, que ha assumit el consistori  en primera instància.

 

Participació