Desmantellen a Terrassa una banda que venia precontractes de treball falsos

Amb aquests documents, persones estrangeres podien accedir al permís de residència

Redacció
16 de desembre del 2020
Agents de la comissaria de la policia espanyola a Terrassa han desmantellat una banda que es dedicava a la venda de precontractes de treball. Els seus clients, ciutadans comunitaris no residents, aconseguien així el certificat de registre i assignació del permís de residència (NIE), imprescindible per residir a l'Estat.

La investigació es va iniciar després que es detectessin, a les Oficines de Documentació, precontractes de persones estrangeres en empreses de Terrassa, Rubí i Sant Cugat sense activitat durant més de 10 anys.

Davant les autoritats competents, els membres de la trama es feien passar per representants de companyies del Vallès Occidental i confirmaven la validesa del document. Per aquests tràmits, feien pagar entre 30 i 50 euros als seus clients.

La investigació, desenvolupada per la Brigada Local d'Estrangeria i Fronteres de la Comissaria Territorial de Terrassa, ha permès l'arrest de nou persones, la majoria de nacionalitat italiana, però continua oberta i no es descarten més detencions.