Es planten més de cent arbres amb motiu de la celebració del Dia de l'Arbre Autòcton

Les espècies escollides són gairebé totes de fulla caduca

Nous arbres a Sant Jordi Parc
Nous arbres a Sant Jordi Parc | Ajuntament de Rubí
Redacció
17 de desembre del 2020
L'Ajuntament de Rubí ha plantat recentment més d'un centenar d'arbres nous a diversos espais de la ciutat, coincidint amb la celebració del Dia de l'arbre autòcton, que enguany no ha pogut comptar amb la participació ciutadana, com és habitual, atesa la situació sanitària derivada de la Covid-19.

En concret s'han plantat 18 roures americans, 14 til·lers, 16 freixes de fulla estreta, 15 lledoners, sis cirerers, vuit roures de fulla gran, 18 roures martinencs i quatre erables. També s’han plantat tres varietats de coníferes, cinc làrix europeus, quatre sequoies gegants i quatre metasequoies. Les espècies escollides són gairebé totes de fulla caduca.

Les plantacions s'han fet als carrers Hipàtia, Sòcrates i Flamarion (Ca n’Oriol), al carrer Rossend Batlló (Sant Jordi Parc), al carrer Topazi, al passatge Topazi i a l’avinguda de les Flors (Can Fatjó) i al carrer Saragossa (Ca n’Oriol).

L'Ajuntament explica que els espais verds i carrers arbrats de la ciutat van tenint baixes, i per això és necessari fer les reposicions pertinents per a mantenir el patrimoni arbrat de la ciutat, a més de repoblar altres indrets per incrementar el nombre d'arbres.

Aquesta qüestió ha despertat polèmica en els darrers mesos, amb la tala d'arbres emblemàtics com els de davant del Casino, per exemple; i fins i tot s'ha creat una plataforma per denunciar la desaparició d'arbres i demandar la seva reposició.

L'Ajuntament assegura que aquestes actuacions "són l'inici d'una intesificació progressiva i imminent de les accions per a la millora del verd urbà a carrers, àrees d'esbarjo i parcs de la ciutat", que s'aniran comunicant en els pròxims dies i setmanes.