S'amplia l'illa de vianants

El Consistori aposta per aquesta fórmula d’èxit i hi incorpora nous carrers

L'illa de vianants s'amplia
L'illa de vianants s'amplia | Marta Casas
Redacció
17 de desembre del 2020
Aquest matí s'ha presentat una nova ampliació de l'illa de vianants, que entrarà en funcionament a partir d'aquest divendres, 18 de desembre. Afectarà els carrers Llobateras (entre Cal Príncep i Méndez Núñez), Balmes (entre Pintor Murillo i Llobateras), i el carrer del Doctor Turró.

L'actuació respon a la voluntat de l'Ajuntament de convertir el centre de la ciutat en una zona amb prioritat per als vianants, i continuar així amb el "model d'èxit" que va suposar l'ampliació de l'illa del mandat passat, que va passar als carrers Maximí Fornés, Magí Ramentol, la plaça Guardiet i la plaça Catalunya.

L'alcaldessa de Rubí, Ana María Martínez, ha destacat que "això implicarà una disminució de les emissions de gasos contaminants i ajudarà a fer una ciutat més saludable i sostenible".
 


La incorporació d’aquests nous trams de carrers té un efecte molt important en la consolidació del tram d’illa de vianants de l’avinguda de Barcelona, ja que s’elimina el principal focus de conflicte entre cotxes i vianants a la cruïlla entre l’avinguda de Barcelona i el carrer de Llobateras.

Aquesta nova ampliació de la zona peatonal és un actuació recollida al Pla de Mobilitat Urbana Sostenible (PMUS) de Rubí, que la COVID-19 ha fet accelerar. La situació actual de pandèmia va portar el Consistori a elaborar el Pla Estratègic de Mobilitat de Rubí desescalada COVID-19, que es va presentar en Junta de Portaveus al maig.

 
Les sol·licituds de pas per accedir a la nova zona ampliada s’han de tramitar a l’Oficina d’Atenció a la Ciutadania (OAC) del Centre fins al 31 de març. Durant els primers mesos s’establirà un període informatiu per tal que els nous usuaris i usuàries puguin fer aquest tràmit.