Desconvocada la vaga dels treballadors de FCC a Rubí

"Ens trobem davant d'una situació insòlita i intolerable", diuen els treballadors en un comunicat

Concentració de treballadors de FCC davant l'Ajuntament, el passat 15 de desembre
Concentració de treballadors de FCC davant l'Ajuntament, el passat 15 de desembre | Marta Casas
Redacció
24 de desembre del 2020
Actualitzat a les 9:21h
La vaga de treballadors de FCC Medi Ambient, SA, ja s'ha desconvocat després de quatre dies de negociacions amb l'empresa. Tot i que encara no han transcendit els detalls de l'acord, han estat ben al límit fins l'últim moment.

L'aturada s'ha notat a la ciutat després d'una primera una reunió amb l'empresa el mateix diumenge a les 16h de la tarda, però no van arribar a cap acord, amb la qual cosa van iniciar la vaga indefinida convocada per diumenge, 20 de desembre, a les 21h.

El conflicte sobre les condicions laborals dels treballadors de la neteja viària i recollida de residus de la ciutat de Rubí “ja ve de lluny”, segons van explicar en un comunicat. Les negociacions es van iniciar a principis de 2017, quan l’Ajuntament de Rubí va renovar la concessió del servei a l’empresa. La negociació, però, només va ser per la revisió salarial per als anys 2017 i 2018.

A principis de 2019, la concessió encara no s’havia renovat per diverses impugnacions en el procés d’adjudicació, amb la qual cosa els treballadors seguien en la mateixa situació. L'adjudicació es va aprovar al ple del mes de maig, però al desembre només van poder tornar a negociar la revisió salarial i la modificació d’un article sobre promoció interna i ascensos, però no el conveni complet.

Tot i que s'han decretat uns serveis mínims, la incidència de la vaga s'ha fet molt evident a diverses zones de la ciutat.
 

Contenidors plens d'escombraries a causa de la vaga de FCC Foto: Marta Casas


Hi haurà ampliació.