Rubí deixarà de tenir zona blava al febrer de 2021

L'aparcament passarà a ser gratuït i rotatori i es gestionarà a través d'una aplicació mòbil

La zona blava de Rubí passarà a ser zona taronja
La zona blava de Rubí passarà a ser zona taronja | Ajuntament de Rubí
Redacció
23 de desembre del 2020
Actualitzat a les 10:11h
El ple municipal correponent al mes de desembre va servir per resoldre el contracte de l'actual zona d'estacionament de pagament, coneguda com zona blava, que passarà a ser gratuïta i de rotació, a partir del febrer de l'any vinent.

Les actuals places de zona blava passaran a ser de zona taronja, és a dir, gratuïtes i de rotació, i cada vehicle hi podrà estacionar durant 90 minuts.

La mesura forma part del Pla de reactivació de ciutat i va en la línia del que marca el Pla de Mobilitat Urbana Sostenible de la ciutat, amb l'objectiu d'avançar cap a un model de ciutat més sostenible, i que "respon a una de les reivindicacions del comerç local i de la ciutadania en general".

La campanya informativa sobre aquest canvi en la gestió de l'aparcament es posarà en marxa al mes de gener. Els horaris continuaran sent els mateixos: de 9 a 13.30h i de 16.30h a 20.30h de dilluns a dissabte

El sistema de control de les places d'aparcament es farà a través de l'aplicació Parkunload, amb la qual es podrà obtenir el tiquet, indicar l'hora d'arribada i de sortida, i també tenir informacio en temps real de les places d'estacionament en zona taronja disponibles. Aquest sistema, com va explicar el regidor de Mobilitat al ple, "permetrà tenir un coneixement més real i acurat de la mobilitat a la ciutat".

Aquest sistema de funcionament també s'implementarà en algunes zones de càrrega i descàrrega ja existents a la ciutat, concretament les del carrer Prim, Cal Gerrer, Pau Claris i Sant Joan.

Durant els primers mesos d’aplicació del sistema, es posarà en marxa un període informatiu perquè les persones usuàries s’habituïn a les noves condicions d’ús.