Les 10 notícies més llegides de l'any a Rubí

Repassem el més destacat de l'any de la pandèmia a la ciutat

La ciutat de Rubí
La ciutat de Rubí | Marta Casas
31 de desembre del 2021
Acaba un any 2020 amb el protagonisme absolut de la pandèmia de la Covid-19 arreu del món, també a RubiTV.cat. Les notícies més llegides de l'any reflecteixen l'atenció que ha posat la ciutadania en la informació sobre el coronavirus i tot el que se n'ha derivat.

1) Una empresa de Rubí fabricarà mascaretes per als sanitaris que ho necessitin. El 15 de març es donava a conèixer aquesta empresa, Robin Hat, originalment dedicada a la fabricació de gorros quirúrgics. Des del març, ha estat l'encarregada d'elaborar les mascaretes infantils i per a gent gran que ha repartit l'Ajuntament de Rubí - també l'Ajuntament de Sant Cugat - i ha rebut una munió de col·laboracions per part de la ciutadania.

2) Salut posarà en marxa un cribratge a tres zones de Rubí la setmana que ve. El primer cribratge per detectar casos positius de coronavirus entre persones asimptomàtiques es van fer a principis de setembre en tres barris: el 25 de setembre, Les Torres i Ca n'Oriol. Durant el novembre i el desembre Salut ha organitzat dos cribratges intensius més: un dirigit als usuaris del CAP Anton Borja i l'altre, als usuaris del CAP Mútua Rubí.

3) Una família de Rubí demana ajuda per finançar el tractament del seu fill, amb una malaltia ultrarara. L'Iker és un jove que pateix una malaltia de la qual es coneixen molt pocs casos al món, i van impulsar una campanya de micromecenatge per tal de pagar el tractament que necessita en una clínica.

4) Un home s'atrinxera en un bar de Rubí amb un ganivet i proferint amenaces. Un dels successos de l'any que ha cridat més l'atenció dels lectors de RubiTV.cat. Els Mossos van necessitar fer ús de la pistola Tàser per reduir l'home.

5) Rubí seguirà en fase 0 però amb menys restriccions. Al llarg de tot l'any i després d'haver estat confinats durant unes setmanes, la ciutadania ha hagut d'estar molt a l'aguait dels mitjans de comunicació per saber què es podia fer i què no en cadascuna de les fases - ara, trams - de la desescalada progressiva. En aquests moments, Rubí es troba en el primer tram de la desescalada de la segona onada, el que implica que hi ha toc de queda a les 22h, aforaments limitats a esdeveniments culturals, centres comercials... i bars oberts en només dues franges horàries. El cap d'any, però, el toc de queda s'allargarà fins la 1h.

6) Mor el fotògraf Josep Maria Roset. L'any 2020 també quedarà en la nostra memòria com el de la pèrdua de l'il·lustre fotògraf Josep Maria Roset, que va morir a l'edat de 88 anys. També el 2020 ens han deixat altres persones molt conegudes i estimades a Rubí: Sebastià Colomer, membre fundador de Rubí Solidari o l'Obrador Coral; la infermera Maria Rusiñol; Maria Carretero, més coneguda com "La Paloma", i el cantaor Parrita.

7) A presó dues persones que utilitzaven el bar de Rubí on treballaven per traficar amb cocaïna. Un altre dels successos més vistos de l'any, i que es va produir després del primer confinament. Amb aquesta intervenció, la policia va eliminar un important punt de venda de droga a Rubí.

8) S'ajorna la Festa Major de Rubí pel coronavirus. La Festa Major és un dels esdeveniments més importants de l'any que s'han hagut de suspendre a causa de la pandèmia. La Festa Major petita tampoc s'ha pogut fer com sempre, i un altre dels esdeveniments que es va haver de suspendre de manera definitiva va ser el concert de Los 40 Primavera Pop.

9) Ànecs, senglars i un cabirol es passegen per Rubí durant el confinament. El primer confinament, que va fer que la ciutadania es quedés a casa durant molt més temps de l'habitual, ha deixat imatges per al record, com ara aquesta, una de les més visitades pels lectors de RubiTV.cat.

10) Un positiu i vuit sospitosos a la residència Amanecer de Rubí. Les residències, i la gent gran en general, han tingut molt protagonisme des de l'inici de la pandèmia, ja que són el col·lectiu més vulnerable i el que ha representat el percentatge més gran de morts per la Covid-19. Ara, aquest col·lectiu és el primer a rebre la vacuna contra la malaltia, el pròxim 2 de gener a Rubí.