1 de 10
RECURSOS HUMANS

AUP, ICV I ERC aposten per una regularització de la plantilla municipal acordada

Les tres formacions s'han unit per demanar a l'equip de goven que no s'aprovi el PORH sense el consens dels sindicats

per RubiTV.cat, 5 de març de 2019 a les 10:30 |

Alternativa d'Unitat Popular (AUP), Iniciativa per Catalunya Verds (ICV) i Esquerra Republicana de Cataluna (ERC) s'han unit per demanar a l'equip de govern que no s'aprovi el Pla d'Ordenació de Recursos Humans (PORH) sense el consens de totes les seccions sindicals de l'Ajuntament, ja que avui dia compta amb el suport de l'UGT però no del CCOO. Per Ànnia García, d'ICV, "tanquem un mandat més sense haver pogut resoldre tot el procés d'ordenació i regularització de la plantilla, no només perquè fa molts anys que s'està intentant fer, sinó perquè és bàsic per tenir uns serveis públics de qualitat de cara a la ciutadania".


A més, les tres formacions consideren que no es tracta tan sols d'engegar el procés, sinó d'assegurar els drets i els deures dels i les treballadores que vulguin desenvolupar una carrera professional a l'administració pública. Segons Jordi Muntan, de l'AUP, "s'ha de donar oportunitat a totes aquestes treballadores que fa molts anys que treballen a la casa i segurament han vist impossibilitada la seva carrera professional per les limitacions que ha tingut aquesta falta d'un procés de regularització."

Per la seva banda, Joan Puntí, d'ERC, creu que s'ha fet una gestió "nefasta" de RH. "La negociació col·lectiva es basa en la bona fe i la transparència i això ha mancat durant aquest mandat. Molt probablement, el que estem patint en l'àmbit laboral és una translació de la manca de valors d'aquest equip de govern". 


Les tres formacions han explicat que la llei indica que l'equip de govern pot aprovar el PORH sense consens sindical demostrant que hi ha hagut negociacions "de bona fe", però recorden que la manca de consens porta a obrir processos judicials per a les reclamacions laborals dels sindicats. Per aquesta raó, insisteixen en la importància d'arribar a un acord amb totes les seccions sindicals, ja que "els treballadors no cal que tinguin cap carnet de cap partit polític ni que siguin membres de cap llista electoral per poder desenvolupar carrera a l'Ajuntament. És en funció dels seus mèrits i de les seves motivacions", segons Muntan.

García insisteix en què "el compromís que assumim no és el de fer les coses, sinó de fer-les bé" i Puntí ha afegit que "cal que les tres forces d'esquerra de Rubí ens manifestem públicament en el sentit que si recau en nosaltres la possiblitat de govern en aquesta ciutat, plantejarem la negociació col·lectiva amb els sindicats de manera molt diferent, amb una voluntat d'arribar a acords i consensos molt amples".

 

 

Participació