camp de golf

La plataforma Reconvertim el camp de golf sol·licita una reunió amb les alcaldies de Rubí i Sant Cugat

Creuen que "no acaben de tenir un posicionament ferm i una actitud proactiva" en la defensa d'aquestes terres

per RubiTV.cat, 5 de gener de 2021 a les 11:00 |
Manifestació multitudinària contra el camp de golf, el passat 13 de desembre | Marta Casas
Aquesta informació es va publicar originalment el 5 de gener de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Després de l'èxit de la manifestació de la plataforma Reconvertim el camp de golf del passat 13 de desembre, continuen les accions per reivindicar la conversió d'aquest espai en un gran parc públic entre els municipis de Rubí i Sant Cugat, amb una carta adreçada a les alcaldesses d'ambdues ciutats per tal de sol·licitar formalment una reunió. La missiva recull amb "preocupació" les intencions del director de l'Incasòl, Albert Civit; així com les del conseller de Territori, Damià Calvet, que recentment ha expressat la voluntat de "convèncer" els ajuntaments de Rubí i Sant Cugat de recuperar l'activitat del golf al camp. La Plataforma lamenta que, malgrat els consistoris s'han mostrat en desacord amb la reobertura del camp, "les respectives alcaldies no acaben de tenir un posicionament ferm i una actitud proactiva" en la defensa d'aquestes terres.

La Plataforma, que en menys de 20 dies va recollir suports de 50 entitats i més de 1.500 signatures individuals, creu que els ajuntaments "han de dur a terme totes les decisions polítiques en favor de la ciutadania", així com prendre totes les mesures "administratives i jurídiques" per tal de recuperar aquest espai.


Una actuació estratègica de biodiversitat urbana

L'informe Estat de la natura 2020 de l'Observatori pel Patrimoni Natural i la Biodiversitat ha revelat dades "esfereïdores" sobre aquest vector ambiental, com ara la pèrdua del 25% de la població d'espècies animals en els últims 20 anys, tal com explica la Plataforma, que defensa que la creació del Parc Interurbà de Can Sant Joan seria una actuació estratègica de biodiversitat urbana, en línia amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS).


En la carta també insisteixen en la connexió d'aquest gran parc amb el torrent i la bassa dels Alous, la Via Verda dels Alous, un projecte que ja van poder compartir in situ amb regidors de la matèria de Rubí i Sant Cugat. 

Participació