Primer confinament escolar de Rubí del 2021

La pandèmia de la Covid-19 planteja reptes de gran complexitat per al futur més immediat

Professora prenent la temperatura a una de les alumnes, a l'escola Els Ventets de Collsuspina
Professora prenent la temperatura a una de les alumnes, a l'escola Els Ventets de Collsuspina | Gemma Aleman
Redacció
12 de gener del 2021
Actualitzat a les 12:02h
L'Ajuntament de Rubí informa del primer confinament escolar del 2021 en caràcter preventiu per un cas positiu de Covid-19. En concret, es tracta d'un grup bombolla de la llar d'infants Elefant Blau que afecta una desena d'alumnes i un membre de l'equip docent. Tots ells hauran de complir el confinament fins el 14 de gener, segons estima el consistori.

Durant els darrers mesos, l'Ajuntament i els centres educatius de la ciutat han treballat plegats per garantir una tornada segura a l'escola després de les festes de Nadal. Un curs que continuarà marcat inevitablement per la crisi sanitària derivada del coronavirus i que obliga a plantejar reptes de gran complexitat per al futur més immediat. 

En aquest nou context, l'objectiu de l'administració local continuarà sent acompanyar els centres impulsant un seguit d'actuacions adreçades a garantir un entorn segur a l'alumnat, les famílies i el personal educatiu. Per aquest motiu s'han tancat carrers per assegurar les distàncies durant les entrades i sortides de les escoles; s'han cedit places públiques per l'hora del pati; s'ha ajudat a l'adaptació d'espais dels centres; s'han ampliat els serveis de neteja; i s'han distribuït mascaretes reutilitzables.

A més, durant el transcurs de l'any passat, l'Ajuntament va repartir un total de 1.782 targetes moneder a famílies en situació de vulnerabilitat per les beques menjador i es van distribuir connexions a Internet i tauletes electròniques perquè l'alumnat pogués seguir el curs amb normalitat des de casa.