​Rubí lliura més de 4.000 signatures a CatSalut per reclamar millores als CAP

L’Ajuntament ha propiciat la reunió entre la plataforma Rubí Salut amb representants del CatSalut

Redacció
13 de gener del 2021
Ajuntament, Catsalut i entitat han obert una via de col·laboració.
Ajuntament, Catsalut i entitat han obert una via de col·laboració. | Aj. Rubí / Localpres
Rubí Salut ha lliurat 4.206 signatures a CatSalut per reclamar millores a l’atenció sanitària que reben els rubinencs. La trobada ha tingut lloc aquest dimecres al matí a la sala de plens de l’Ajuntament i ha comptat amb la participació de l’alcaldessa, Ana María Martínez Martínez, la regidora de Sanitat, Marta Oliva Martín, la gerent de l’Àmbit Metropolità Nord de la Regió Sanitària de Barcelona, Anna Aran, la directora executiva del Sector Sanitari del Vallès Oest del CatSalut, Catalina Serra i membres de la plataforma ciutadana Rubí Sanitat.

D’aquesta manera, l’entitat rubinenca ha fet arribar a la Generalitat les seves reivindicacions a favor de la sanitat pública i la millora dels serveis que reben els rubinencs i rubinenques.  

De la seva banda, el Cat Salut ha entregat a la plataforma i l’Ajuntament la informació que l’entitat havia sol·licitat sobre els serveis que es presten a la ciutat, els recursos que s’hi destinen i els plans de futur. Ara, entitat i regidoria de salut analitzaran aquesta informació per posar en marxa la comissió i encarar qüestions com quin és l’estat de les infraestructures sanitàries de Rubí, quins recursos humans, econòmics i tecnològics hi ha destinats i quins són els plans d’inversió, entre d’altres.

A més, la cita ha servit per acordar la creació d’una comissió de treball que farà seguiment de l’estat i la qualitat del serveis que presten els Centres d’Atenció Primària (CAP) de la ciutat.

L’alcaldessa, Ana María Martínez Martínez, ha celebrat la creació d’aquest espai de treball i ho ha qualificat com una “bona oportunitat per anar millorant l’assistència sanitària pública que rebem els rubinencs i rubinenques”.

Aquest grup de treball estarà format pels diferents actors implicats en la sanitat pública local, és a dir, el CatSalut, Mútua de Terrassa i Consorci Sanitari de Terrassa, que són les empreses gestores del servei, la plataforma Rubí Sanitat i l’Ajuntament. La feina d’aquesta comissió serà vetllar pel compliment dels compromisos de servei i qualitat establerts en la llei que regula l’atenció primària.