Rubí planteja un nou model de subvencions públiques per als casals d'estiu

L'objectiu és adreçar els recursos econòmics a les famílies que tinguin major dificultat per assumir el cost dels casals

Un casal d'estiu de Rubí
Un casal d'estiu de Rubí | Aj. de Rubí
Rubitv.cat
14 de gener del 2021
L'Ajuntament de Rubí ha obert aquest dijous 14 de gener una consulta pública per plantejar un nou model en les bases de subvenció per als casals d'estiu. Les persones i entitats vinculades podran fer les seves aportacions durant 10 dies hàbils a través d'aquest enllaç

Fins ara, el consistori subvencionava directament les entitats organitzadores dels casals d'estiu; i ara, es vol subvencionar directament les famílies usuàries amb la voluntat de garantir que tots els infants de la ciutat puguin inscriure's als casals. L'objectiu és promoure la igualtat d'oportunitats dels infants i adolescents, adreçant els recursos econòmics a les famílies que tinguin major dificultat per assumir el cost dels casals. 

Des de l'any 2006, el consistori rubinenc vetlla perquè l'oferta sigui adequada i s'atenguin les normatives pertinents dels casals d'estiu municipals. Amb la redacció de les noves bases de subvenció es pretén disposar d'un nou marc normatiu per incrementar les opcions d'accés a l'educació en el lleure i a la igualtat d'oportunitats, gràcies a una regulació clara i senzilla. 

Les bases establiran les condicions tècniques i administratives per a l’atorgament de la dotació econòmica en funció dels ingressos de cada família, per promoure així un suport específic per a qui més ho necessiti.