L'Ajuntament acosta als infants la realitat de les persones amb diversitat funcional

"Si volem un Rubí plenament inclusiu, és indispensable treballar en la sensibilització de les futures generacions"

Ana Maria Martínez i Yolanda Ferrer presenten la programació del Dia Internacional de les persones amb diversitat funcional
Ana Maria Martínez i Yolanda Ferrer presenten la programació del Dia Internacional de les persones amb diversitat funcional | Marta Casas
Rubitv.cat
14 de gener del 2021
Rubí ha començat a distribuir aquesta setmana el llibret Persones essencials, que recull, en un format adaptat als infants, el manifest de l'última edició del Dia Internacional de les Persones amb Diversitat Funcional. La publicació es farà arribar a l'alumnat d'infantil i primària de les 19 escoles públiques i concertades de la ciutat, i també se'n destinaran exemplars a les entitats que treballin en l'àmbit de la diversitat funcional.

El passat 3 de desembre, el municipi commemorava el Dia Internacional de les Persones amb Diversitat Funcional amb una programació adaptada a la situació de pandèmia, que incloïa la difusió del tradicional manifest en format audiovisual. El text, elaborat per les entitats i serveis de l'àmbit, es va acompanyar de la seva traducció en pictogrames per facilitar la lectura de les persones amb trastorn de l'espectre autista i dels infants més petits gràcies a la col·laboració de RubíTEA.

"El resultat va ser especialment emotiu i, sobretot, efectiu a l'hora de transmetre com viuen i com se senten les persones amb diversitat funcional. Per això vam pensar que seria bona idea convertir-lo en un petit llibret de fàcil comprensió per als més joves", ha explicat la regidora de Programes Sectorials, Yolanda Ferrer Polo. "Si volem un Rubí plenament inclusiu, és indispensable treballar en la sensibilització de les futures generacions", ha afegit. 

El llibret s'obre amb una presentació de l'alcaldessa, Ana María Martínez Martínez. A continuació, es pot llegir el text íntegre del manifest il·lustrat amb pictogrames, que faciliten la lectura de les persones amb trastorn de l'espectre autista i dels infants més petits. La publicació es tanca amb una breu presentació de totes les entitats i serveis de l'àmbit, que són coautores del text: APDIR, l’AFA del Centre d’Educació Especial de Ca n’Oriol, l’Associació L’Estel, AVAN, el Club Escola de Futbol Can Mir, el Club Esportiu Horitzó, DAPSI, Font del Ferro, la Llar Ca n’Alzamora, l’ONCE, RubíTEA i el Servei de Rehabilitació Comunitària en Salut Mental.