VIDEOS i FOTOS Crit d'ajuda de Cerdanyola, Montcada i Ripollet pels forts aiguats de desembre

Els tres consistoris vallesans demanen ajudes econòmiques extraordinàries per fer front als desperfectes

Imatges d'aquest migdia a Cerdanyola
Imatges d'aquest migdia a Cerdanyola | Twitter
Redacció
19 de gener del 2021
Crit d'ajuda de Cerdanyola, Montcada i Reixac i Ripollet per fer front als desperfectes dels forts aiguats de desembre que van arribar a deixar més de 300 litres per metre quadrat. Aquests episodis de pluja, que es van acarnissar especialment amb el Vallès, van malmetre multitud d'elements de l'espai públic, propietats privades i afectacions a la línia R4 de Rodalies. 

Els alcaldes Carlos Cordón, Laura Campos i Josep Maria Osuna, es van reunir telemàticament aquest dilluns amb el delegat del Govern de la Generalitat a les comarques barcelonines, Juli Fernàndez, per abordar la situació en què van quedar aquests tres municipis després de la tempesta. En el cas de Montcada i Reixac, el municipi més afectat pel temporal, va destinar una despesa extraordinària d'uns 250.000 euros per fer actuacions d'urgència. Per aquest motiu, demanarà a l'Estat que declari l'emergència greu de protecció civil en aquesta ciutat. 

Els alcaldes han plantejat la necessitat de destinar ajudes a la important despesa que va significar tornar a posar al dia els municipis després de les inundacions. "El delegat del Govern ens va explicar que hi ha la possibilitat d'uns ajuts extraordinaris exclosos de concurrència, i que es destinen a la restitució d'inversions de titularitat municipal, imputables al capítol pressupostari de les inversions", destaca l'alcaldessa de Montcada, Laura Campos, en declaracions a l'ACN.

La documentació reunida es traslladarà ara a les administracions corresponents per optar al màxim nombre d'ajudes possible per pal·liar els desperfectes de l'aiguat.