1 de 10
diversitat funcional

El govern presenta la proposta de Pla d'Atenció a la Diversitat Funcional

La regidora de Serveis a les Persones, Marta García, presenta el document als col·lectius que s'integren a la Taula d'atenció a la Diversitat Funcional

Marta García presenta el Pla d'atenció a la Diversitat Funcional | Lali Álvarez (Ajuntament de Rubí)
per RubiTV.cat, 5 de març de 2019 a les 17:12 |
El govern municipal ha presentat la seva proposta de Pla d'atenció a les persones amb diversitat funcional 2019-2022, una eina de planifitació que estructura i prioritza les accions a desenvolupar per tal de millorar la resposta al col·lectiu de persones amb diversitat funcional de la nostra ciutat.

La regidora de Serveis a les Persones, Marta García, ha explicat que es tracta d'un "pla integran que volgudament evita la mirada sectorial sobre la diversitat funcional", ja que "entenem que tots i totes en algun moment de la vida podem tenir dificultats amb les nostres capacitats".


La proposta de pla parteix d’una diagnosi realitzada el 2017 per la Fundació Pere Tarrés amb el suport de la Diputació de Barcelona i, en la seva elaboració, s’ha comptat amb la participació de persones de diferents col·lectius de diversitat funcional i dels seus familiars, així com de tècnics i tècniques de l’Ajuntament i de serveis privats i altres persones del municipi.

El document reuneix més d'una quarantena d'actuacions que s'agrupen en sis eixos: la inserció i capacitació postobligatòria; habitatge; educació; sociosanitari; accessibilitat i mobilitat; i lleure, esport i cultura. A més, les propostes tenen en compte la infància, l'adolescència, les persones adultes i la gent gran, a banda de les seves famílies o persones cuidadores. Per tant, es tracta d'actuacions transversals que demanen la implicació i el compromís de tots els serveis i entitats implicades.


El document que s'ha presentat aquest dilluns als col·lectius que integren la Taula d'atenció a la diversitat funcional restarà obert a les esmenes que hi vulguin fer arribar aquests agents, i un cop estigui tancat, es portarà a aprovació del Ple municipal.

La diversitat funcional, un dels protagonistes del mandat

En el mandat que està a punt d'acabar, l'atenció al col·lectiu de persones amb diversitat funcional ha estat un dels grans eixos de treball de l'àrea de Serveis a les Persones.

Així, al llarg d'aquests gairebé quatre anys s'han realitzat accions com la posada en marxa de l'Oficina d'Atenció a la Diversitat i la publicació del Catàleg de serveis en aquest àmbit; la potenciació de l'equipament de la Finca Font del Ferro, amb un canvi d'estatus jurídic que li permetrà oferir més serveis a l'ajuntament; el compromís d'ampliació del Centre d'Educació Especial de Ca n'Oriol o la celebració de jornades de sensibilització pels volts del Dia de la Diversitat Funcional.

Algunes de les entitats que formen part de la Taula d'Atenció a la Diversitat Funcional ja han expressat a través de les xarxes socials la seva satisfacció per la presentació d'aquest Pla, en el qual han pogut col·laborar activament.
 

 


 

 

Participació