Desarticulada una xarxa de distribució de cocaïna que operava a diverses ciutats del Vallès Occidental

Una patrulla de la Policia Nacional
Una patrulla de la Policia Nacional | Cedida
Redacció
23 de gener del 2021
La policia espanyola ha desarticulat una xarxa de distribució de cocaïna que amagava la droga en cotxes manipulats, segons va avançar ahir El Periódico, i la venia a diverses ciutats, com Barcelona, Sabadell o Terrassa. La investigació es va iniciar fa un any i mig i ha comportat la detenció de 22 persones en les diverses fases, inclòs el cap presumpte cap de la xarxa, dimarts passat.

Segons el cos policial, la cocaïna s’adquiria a l’estranger per ser venuda a Catalunya. La investigació es va iniciar a Sabadell l’any 2019, després de detectar petits narcotraficants que van conduir fins al cap d’una organització que comprava cocaïna i haixix a l’estranger.


En l'última fase de les investigacions, la  policia espanyola va fer registres a diversos habitatges de Sabadell, Terrassa i Rubí, locals de Sabadell i Sant Quirze i garatges de Sabadell, i es van comissar tres quilos de cocaïna i altres substàncies d’estupefaents en quantitats de menys abast. També es van requisar 22.000 euros en metàl·lic i armes de foc simulades.


Els agents també van descobrir automòbils modificats per equipar-los amb compartiments amagats per transportar la droga.


Els detinguts estan acusats dels delictes de tràfic de drogues, pertinença a grup criminal i blanqueig de capitals.