Neix a Terrassa el Sex Education Film Festival per millorar la salut sexual

Tindrà lloc el 22 i 23 de febrer al Cinema Catalunya on es podran veure els 29 curtmetratges seleccionats

Acte de presentació del Sex Education Film Festival
Acte de presentació del Sex Education Film Festival | Cedida
Martí Palau
24 de gener del 2021
Iván Albacete i Nadia Gumà són els impulsors del Sex Education Film Festival de Terrassa, un festival de cinema que té com a principal objectiu mostrar la falta d'educació sexual en la nostra societat. Els dos fundadors han rebut 180 curtmetratges, dels quals n'han escollit 29, que són els que participaran en el festival. Les projeccions tindran lloc el 22 i 23 de febrer al Cinema Catalunya de la capital vallesana, en quatre sessions, dos per dia (matí i tarda).

Per sobre de tot, els fundadors del festival han expressat durant la presentació que volen "crear un lloc on es puguin compartir idees, es puguin conèixer els directors dels curtmetratges i sigui possible veure com és l'educació sexual no només al nostre país, sinó arreu del món", explica Albacete. De la mateixa manera, es vol fer veure que la societat "necessita tenir més espais per parlar sobre sexualitat".

La idea de crear el festival, segons explica Nadia Gumà, "va sorgir d'una combinació de valors entre l'Iván i jo i de l'experiència prèvia que teníem ambdós". Albacete és professor de secundària i havia organitzat un festival en l'àmbit escolar i Gumà és impulsora de Naturlove, una pàgina web de productes sexuals. A més, Gumà destaca que volen causar impacte en la societat i, sobretot, en els més joves.

Per la seva banda, la regidora de Cultura de l'Ajuntament de Terrassa, Rosa Boladeras, ha detallat que és un projecte impulsat per la Societat Municipal de Comunicació, i ha pronosticat que serà un projecte "molt important" per a la ciutat i per als seus joves de la mà del poder de l'art i la cultura, que "cura i desperta l'esperit crític".

Propostes internacionals

El concurs té dues categories: teens (adolescents), amb curtmetratges aptes a partir de 12 anys i la categoria d'adults, per més de 18 anys. Gumà destaca que "ens han arribat 180 curtmetratges de més de 30 països diferents: França, Bèlgica, EEUU, Brasil, Canadà, Indonèsia, Egipte... Ha estat una feinada seleccionar-los, però ha valgut la pena".

Se n'han escollit 12 per la categoria d'adolescents i 17 per la d'adults. Els membres del jurat seran Rosa Boladeras, dos membres de La Mostra Fire -un festival de cinema LGTBI de Barcelona- i dues sexòlogues.