Canvi d'ubicació de la concentració per una sanitat pública digna i de qualitat a Rubí

Nova convocatòria comarcal per reivindicar millores en l'atenció sanitària

L'assemblea de pensionistes i Rubí Sanitat
L'assemblea de pensionistes i Rubí Sanitat | Marta Casas
Redacció
25 de gener del 2021
La Plataforma de Pensionistes de Rubí i Rubí Sanitat han convocat per aquest dilluns una nova concentració a la plaça Pablo Picasso en defensa d'una sanitat pública "digna i de qualitat". Inicialment estava previst que fos davant del CAP Mútua Terrassa, però amb tal de garantir al màxim les mesures sanitàries, s'ha decidit canviar l'ubicació.

Una reivindicació que també s'ha organitzat a diversos municipis de la comarca davant dels seus respectius centres d'atenció primària en un reclam compartit. Les concentracions es faran simultàniament a les 12 h a Sant Cugat, Castellbisbal, Viladecavalls, Ullastrell, Terrassa i Rubí, i tenen l'objectiu de denunciar la precarietat de la sanitat pública i, en especial, la gestió de Mútua Terrassa.

L'assemblea setmanal dels moviments socials a Rubí es canviarà de dia, i es farà també avui (10.30h), en comptes de dimarts com és habitual. La voluntat, doncs, és fer coincidir les reivindicacions amb la que prepara el moviment en defensa de les pensions arreu de l'estat espanyol coincidint amb el debat sobre el Pacte de Toledo. 

Aquesta serà la primera acció d'una campanya de rebuig "frontal" a la substitució complementària del sistema públic de pensions per mitjà de plans privats d'empresa, via convenis, amb el suport governamental i amb recursos públics, segons expliquen en un manifest.