jornada contínua

Famílies de Rubí tornaran a reivindicar la jornada contínua en una concentració a Barcelona

Rubí va tombar la moció de suport a aquesta jornada escolar al mes de novembre

per RubiTV.cat, 29 de gener de 2021 a les 09:11 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 29 de gener de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Diverses famílies de Rubí, impulsores de la Plataforma per la Jornada Contínua a diversos centres educatius de la ciutat, assistiran aquest dissabte a una concentració convocada al Parc de la Ciutadella de Barcelona (12.30h) per continuar fent sentir la seva reivindicació a les portes de les eleccions al Parlament.En els últims mesos aquest moviment ha pres forma a Rubí, i a principis de novembre es va impulsar a totes les escoles una enquesta perquè les famílies expressessin la seva preferència a l'hora d'escollir els horaris escolars per als seus fills. La participació a Rubí va ser força baixa, però tot i això els impulsors de la iniciativa destaquen que més d'un 80% optava per la jornada contínua.

I és que aquesta demanda ha crescut "més que mai" arran de la situació sanitària provocada per la Covid-19, ja que una jornada contínua permet menys desplaçaments i aglomeracions a les escoles a les hores d'entrada i sortida.


El moviment en àmbit nacional ha aconseguit durant el curs que s'aprovessin mocions en defensa de la jornada contínua i la llibertat d'elecció d'horaris escolars, però no va ser el cas de Rubí, que la va debatre al ple del mes d'octubre i només va obtenir el vot favorable del grup impulsor, Ciutadans.

 

Participació