Junts s'erigeix com «l'única garantia» per assolir la independència

Ciuró acusa ERC de "posar el fre de mà" en la lluita per aquest objectiu

Lourdes Ciuró i Èric Zaldívar donen el tret de sortida a la campanya a Rubí
Lourdes Ciuró i Èric Zaldívar donen el tret de sortida a la campanya a Rubí | Marta Casas
29 de gener del 2021
Actualitzat a la 13:27h
Junts per Rubí ha celebrat aquest divendres la primera roda de premsa de la campanya d'aquestes eleccions "atípiques", com les ha qualificat el nou coordinador de la formació, Èric Zaldívar, a la plaça Onze de setembre, amb l'actual regidora de Junts a Sabadell i número 20 de la llista de la candidatura a la demarcació de Barcelona, Lourdes Ciuró.

Ciuró ha reivindicat Junts com "l'única garantia de tirar endavant la independència", a diferència d'altres forces a qui ha acusat de "posar el fre de mà" a l'hora d'assolir aquest objectiu, i ha defensat que "no és un desig estèril ni un somni, sinó una necessitat".

La candidata també ha fet una crida a "no quedar-se a casa", ja que "tenim un repte urgent com a país, que és assolir la independència" i que "no puguin decidir per nosaltres". "El dia 1 d'octubre vam trencar els ous, però ara farem la truita", ha dit.

En aquest sentit, Ciuró ha assegurat que la seva formació té el compromís de complir amb el mandat de l'1 d'octubre, però sense oblidar la gestió del dia a dia i fer front a les conseqüències de la crisi sanitària, social i econòmica derivada de la pandèmia. "Per això cal un govern fort i amb una persona amb dots de lideratge al capdavant, com Laura Borràs", ha subratllat. Igualment, ha dit que "no hem de dimitir de negociar amb l'Estat espanyol per gestionar el dia a dia, però sense oblidar que l'objectiu a curt termini és la independència".

Ciuró també ha destacat la riquesa de petites i mitjanes empreses a Catalunya, que permetria "fer polítiques d'un país ric, però com que tenim un estat que ens xucla els recursos, hem de fer polítiques de país pobre" i no poder assistir les famílies que més ho necessiten.
 

Ivan Vila, Lourdes Ciuró i Èric Zaldívar amb els cartells de campanya electoral Foto: Marta Casas


Èric Zaldívar, per la seva banda, també ha animat la ciutadania a sortir al carrer i votar, ja que "ens han imposat la data de les eleccions, però no hem de deixar que ens imposin el resultat".

Zaldívar ha volgut destacar que el govern de Madrid no ha fet cap ajuda directa a la restauració o als autònoms, a diferència del Govern de la Generalitat. "Això ha fet que moltes empreses hagin hagut de tancar i no puguin aguantar els pocs mesos que queden perquè la vacuna sigui efectiva", ha lamentat.