S'aproven diversos projectes d'obres pels pròxims mesos a Rubí

Alguns dels projectes no han estat exempts de polèmica

L'arranjament del Sector-H - Els Nius
L'arranjament del Sector-H - Els Nius | Ajuntament de Rubí
29 de gener del 2021
Actualitzat a les 16:44h
El ple municipal del mes de gener va donar el vist-i-plau a diversos projectes d'obres, algunes d'elles amb l'unanimitat de tots els grups municipals i d'altres que van generar divisions entre el govern i part de l'oposició.

Per exemple, el projecte dels accessos al pont del carrer Sant Joan, que ERC va criticar per la manera com s'han desenvolupat les obres - el regidor Xavier Cots va arribar a dir que "qualsevol capatàs que hagués portat aquesta obra com s'ha portat estaria despatxat" i per considerar-la una reforma "estètica i que suposa cap millora en la mobilitat", com va dir Betlem Cañizar.

També Cañizar va apuntar, amb relació a les obres d'acabament de la xemeneia de l'Escardívol, que es podria aprofitar per dignificar l'entorn d'aquest equipament, concretament la plaça que es forma als accessos de Ràdio Rubí i les escoles de música i art i l'escola bressol Sol Solet. Moisés Rodríguez (PSC) va explicar que ja s'estava en converses amb l'edRa per tal d'arreglar aquest espai, i va dir que a la primavera "ja podria tenir un altre aspecte".

Tots els grups van votar favorablement als projectes de reurbanització de la rotonda del Camí de Ca n'Oriol, la urbanització del carrer Sabadell entre Sant Gaietà i la plaça de Celso Emilio Ferreiro i l'arranjament de les zones verdes del Sector H - Els Nius.

Polèmica pel preu per m2 i del mobiliari del nou edifici de participació ciutadana pel POUM

Un dels projectes que va causar més divisió va ser el projecte d'un nou edifici destinat a la participació ciutadana pel procés del POUM. Tots els grups van mostrar-se favorables a la creació d'aquest punt de participació, però no amb el projecte concret que s'ha proposat per aquest local.

Per a Betlem Cañizar, el preu pel mobiliari, que és de 46.000 euros i inclou cadires de fins a 600 euros i taules d'una de les marques més cares del mercat, és "desproporcionat", i a més és contradictori que es digui que és molt "sostenible" quan s'inclouen altres elements de materials de PVC, per exemple.

Tant Veïns per Rubí com Ciutadans com ERC van sumar-se a aquest argument, i Xavier Cots d'ERC va destacar que el preu per l'acondicionament d'un local comercial, no en l'edifici ni les façanes, era molt inferior al que s'estava presentant en el projecte. "Em consta que hi ha molt interès en aquesta licitació, perquè el preu és veritablement rendible", va afegir Cots.

El regidor del Servei de Planejament Urbà, Rafael Güeto, va retreure les crítiques als grups de l'oposició però es va comprometre a fer una revisió dels preus, tot plegat sense deixar d'assenyalar que "parlen com si a Rubí hi hagués famílies sense les seves necessitats cobertes o sense prou destinació pressupostària com perquè aquesta oficina no pugui disposar d'un mobiliari de qualitat".