eleccions municipals 2019

L'ANC manifesta el seu suport a totes les candidatures independentistes a les eleccions municipals

El Secretariat local ha volgut remarcar que Primàries Rubí no és "la llista de l'ANC", i que l'entitat no es presenta a les eleccions

per Marta Casas , 6 de març de 2019 a les 10:10 |
L'ANC donarà suport a totes les candidatures independentistes | Marta Casas
Aquesta informació es va publicar originalment el 6 de març de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L'Assemblea Nacional Catalana ha explicat en una roda de premsa el seu posicionament com a entitat civil de cara a les properes eleccions municipals del mes de maig.

Després de decidir impulsar un procés de primàries arreu de Catalunya per tal d'aconseguir llistes unitàries que permetessin arribar l'alcaldia, l'ANC va parlar amb les tres formacions independentistes de la ciutat - ERC, l'AUP i el PDeCAT - i van organitzar un acte al Castell per tal que totes tres poguessin explicar el seu posicionament respecte a la configuració d'una llista unitària i del procés de primàries.


Un cop celebrat aquest acte, els socis de l'Assemblea Rubí van decidir, per una àmplia majoria, impulsar unes primàries per configurar una llista "unitària i transversal, amb caràcter regenerador i amb l'objectiu de garantir una alcaldia independentista" a la nostra ciutat. Aquesta decisió es va prendre després que dos dels tres partits renunciessin a la llista unitària.

A partir d'aquí, el col·lectiu de Primàries Rubí va fer el seu procés propi, que va culminar amb les votacions del passat 23 de febrer, en què Lluís Roset va ser el candidat més votat.


L'Assemblea Nacional Catalana, un cop finalitzat aquest procés, ha volgut aclarir dues qüestions: la primera, que com a entitat transversal "donaran suport a totes les candidatures independentistes", és a dir a ERC, l'AUP, Junts per Rubí i també Primàries. I la segona, en què han insistit molt, és que l'ANC "no s'ha convertit en un partit polític; i que la candidatura de Primàries no és la llista de l'ANC", tal com ha explicat Jep Quintas, coordinador de l'Assemblea a Rubí.

"L'ANC porta la transversalitat en el seu ADN, i el volem mantenir", ha insistit Montserrat Garrell, també membre del Secretariat.

Els membres del secretariat local de l'entitat son conscients de la confusió que pot haver generat que l'ANC decidís impulsar una llista unitària i el procés de primàries però en canvi ara manifestin el seu suport a totes les llistes. En aquest sentit, l'ANC lamenta que l'objectiu de la llista unitària no s'hagi aconseguit a la nostra ciutat, però per preservar la transversalitat que els caracteritza, l'entitat ha decidit donar suport a totes les candidatures independentistes, i no només per una d'elles, per molt que sorgeixi d'un procés impulsat pels seus associats.

Preguntats per si el fet que es presentin quatre llistes, i no tres, podria resultar més perjudicial que beneficiós, el secretariat és conscient que "quantes menys llistes independentistes hi hagi, millor", però han insistit que totes les candidatures que es presentin "mereixen el mateix rigor i respecte", i que l'entitat no pot incidir en quines llistes es presenten i quines no. "Si en comptes de quatre n'hi haguessin cinc, perquè per exemple es presentés la Crida Nacional a més del PDeCAT, també donaríem suport a les cinc candidatures", ha exemplificat Montse Garrell.

 

Participació