Entra en vigor la nova zona taronja de Rubí

Algunes zones de càrrega i descàrrega també es gestionaran amb l'app "Parkunload"

La zona blava es comença a convertir en zona taronja
La zona blava es comença a convertir en zona taronja | Marta Casas
Redacció
01 de febrer del 2021
El pròxim 1 de febrer de 2021 es posaran en marxa les noves places d'estacionament de zona taronja, tal com ha informat l'Ajuntament de Rubí a través de les seves xarxes socials. Aquestes noves places d'aparcament rotatori però gratuït substituiran l'antiga zona blava.

La mesura forma part del Pla de reactivació de la ciutat i segueix les línies marcades en el Pla de Mobilitat Urbana Sostenible (PMUS) de Rubí, amb l'objectiu d'avançar cap a un model de ciutat més amable i sostenible, fomentar la dinamització del comerç i donar resposta a una de les reivindicacions dels comerços locals i la ciutadania en general.

A més, es pretén evitar que hi hagi cotxes aparcats de llarga durada en zones cèntriques del municipi, i que hi hagi més places per als residents al barri que no tenen plaça, sobretot al migdia o al vespre, quan la zona taronja no està regulada. Amb això es reduirà el volum de trànsit, ja que amb més rotació d'aparcament no hi haurà vehicles circulant una vegada i una altra cercant aparcament, i també els aparcaments indeguts davant de guals, sobre la vorera o en passos de vianants.

L’horari de la zona taronja - que ja estava operativa als aparcaments Rubí Forma i Escardívol - continuarà sent de 9 a 13.30 h i de 16.30 a 20.30 h de dilluns a dissabte. A l'agost, aquest tipus d'estacionament no està regulat. 

Les places es gestionaran a través de l'aplicació Parkunload, disponible per a Android i iOS. Amb aquest sistema es podrà obtenir el tiquet d'estacionament, indicant l'hora d'arribada i de sortida, i es podrà consultar en temps real les places d'aparcament disponibles en zona taronja.

Gràcies a la tecnologia Bluetooth, el sistema detecta automàticament el codi de la zona on s’hagi estacionat. Aquest codi també es pot introduir de forma manual, tenint en compte que cada zona compta amb un identificador específic, que es pot localitzar als senyals de la zona taronja de cada zona. Si es produeix qualsevol incidència de tipus tècnic, les persones usuàries ho poden comunicar a través del formulari de contacte “Ajuda” de l’app o enviant un correu electrònic a info@parkunload.com. L'app també disposa de diversos articles d’ajuda.

El sistema també s'utilitzarà en algunes zones de càrrega i descàrrega perimetrals a l'illa de vianants, per tal d'afavorir la rotació de vehicles i tenir coneixement de l'ús que se'n fa per poder aplicar millores. Així, l'entrada i la sortida dels vehicles en zones de càrrega i descàrrega - que continuarà sent de 30 minuts - s'haurà de marcar a l'app Parkunload. El funcionament d'aquesta zona és de dilluns a divendres, de 8 a 14 h i de 17 a 20 h, i dissabtes, de 8 a 14 h.

Les zones on caldrà fer servir l’app són les del carrer Prim (pl. Doctor Pearson), el carrer de Cal Gerrer (davant del Mercat), el carrer Magí Ramentol, el carrer Prat de la Riba (entre el carrer Vapor i el carrer Cadmo) i el carrer Sant Joan (entre el carrer Sant Sebastià i el carrer Santa Llúcia).