La Plataforma 1 d'octubre crida a «mobilitzar-se per la República» el 14-F

Animen la ciutadania a sortir a votar, malgrat

Roda de premsa de la plataforma a la Plaça 1 d'octubre
Roda de premsa de la plataforma a la Plaça 1 d'octubre | Marta Casas
03 de febrer del 2021
La Plataforma 1 d'octubre, integrada pels diversos partits i entitats sobiranistes a la ciutat, ha demanat a la ciutadania que "es mobilitzi per la República" aquest 14-F, en unes eleccions que consideren "l'enèsima maniobra del Regne d'Espanya per apagar tota esperança d'independència", com expressen en un comunicat. 

Martí Pujol, en nom de la Plataforma, també ha lamentat que "se'ns obligui anar a votar el 14 de febrer quan els partits de Catalunya ja havien escollit una altra data", ja que considera que "posa en perill els votants i els membres de les meses".

Pujol també han recordat que és important anar a votar perquè a més participació, més legitimitat tenen els comicis. Conscients que les circumstàncies de la pandèmia poden fer agafar por a alguna persona, però per això ha recordat que encara són a temps de fer-ho per correu i evitar posar-se en risc. 
 

Martí Pujol demana a la ciutadania sortir a votar el 14-F Foto: Marta Casas


Així, davant d'un estat que està "dominat per la set de venjança i continua amb una repressió ferotge des de l'1 d'octubre de 2017", la Plataforma fa una crida a sortir a votar a les eleccions al Parlament i demostrar que, un cop més que a les urnes "som "imbatibles".


El comunicat unitari dels diversos partits i entitats que defensen el projecte de la República Catalana afirmen una república "de la ciutadania", on les decisions les prengui el Parlament escollit lliurement, i no "uns tribunals contaminats ideològicament".

A més, defensen un model de república que protegeixi les famílies vulnerables dels desnonaments dels grans tenidors, que decideixi lliurement les polítiques sanitàries, que pugui disposar dels seus impostos i que pugui anar als mercats internacionals a cercar finançament per als sectors econòmics i famílies que pateixen en temps de crisi, com han expressat en un comunicat; tot plegat "sense passar per la finestreta d'un ministeri alemany a pidolar".

A més d'un govern i un Parlament "clarament favorables a la independència", la plataforma insisteix en la necessitat de tenir "una societat civil organitzada i activa, capaç de mobilitzar-se al carrer".

Els membres d'aquesta plataforma són l'ANC, Òmnium, el CDR, el Consell Local per la República, l'AUP, ERC i Junts.