La salut i la independència centren la primera setmana de campanya a Rubí

Els partits també parlen de la recuperació econòmica i de polítiques socials

Imatges de la primera setmana de campanya a Rubí
Imatges de la primera setmana de campanya a Rubí | Marta Casas
05 de febrer del 2021
Actualitzat a les 20:06h
Avui es compleix una setmana des de l'inici oficial de la campanya electoral, i els partits polítics que es presenten als comicis han començat a explicar les seves propostes a la ciutadania. Es tracta d'una campanya atípica, amb molta presència de les xarxes socials i sense grans actes, tot i que es manté la presència al carrer a través de paradetes i els habituals cartells electorals.

Els temes que han centrat aquests primers contactes dels partits amb la premsa i la ciutadania han estat la gestió sanitària, en especial l'hospital de Rubí; i la independència - tant per part dels que la defensen com aquells que la volen confrontar.

L'eterna promesa de l'Hospital de Rubí torna a aparèixer en campanya

L'Hospital de Rubí va aparèixer en campanya el dimarts, de la mà d'ERC, que es va comprometre a tirar endavant el projecte durant la pròxima legislatura. Ho va explicar Juli Fernàndez, candidat dels republicans al Vallès Occidental, i també el portaveu d'ERC a Rubí, Xavier Corbera.

Una promesa que En Comú Podem va assegurar que seria "benvinguda", tot i que la seva aposta se centra més en una reforma estructural de tot el sistema de salut, reforçant l'atenció primària i evitant la privatització.

Finalment, el PP ha reivindicat la construcció de l'Hospital aquest mateix matí, acusant els successius governs de la Generalitat i del municipi de no haver-lo aconseguit en 16 anys.

La República Catalana a l'horitzó dels partits i entitats sobiranistes

L'altra gran qüestió que han tractat els partits ha estat la defensa de la República Catalana. Junts per Rubí va encetar la campanya electoral amb Lourdes Ciuró, que va presentar la seva formació com "l'única garantia" per assolir la independència, i dimarts el conseller Josep Rull va visitar la ciutat per defensar l'esperit de l'1 d'octubre i tornar a generar "onades d'esperança".

Un esperit al qual també va apel·lar la Plataforma 1 d'octubre, que va presentar un manifest unitari - signat per Òmnium, ANC, el CDR i el Consell per la República, a més de les tres formacions sobiranistes locals - on demanaven la mobilització del vot independentista el pròxim 14 de febrer.

En canvi, Ciutadans, la primera formació que va visitar Rubí, va acusar els partits independentistes de "malbaratament", i va defensar que posaria per davant les polítiques socials.

Finalment, el PSC també ha fet una petita referència al conflicte polític entre Catalunya i Espanya en la seva presentació dels candidats comarcals i els temes cabdals del seu programa electoral, afirmant que el seu partit buscaria "solucions, i no discussions".