ple municipal febrer 2019

Veïns per Rubí troba «sospitós» i «sorprenent» que es volgués tramitar d'urgència el contracte de neteja

La formació reclama la convocatòria de la Comissió Informativa corresponent

per RubiTV.cat, 7 de març de 2019 a les 13:00 |
Toni García, regidor de Veïns per Rubí | Carla Serra
Aquesta informació es va publicar originalment el 7 de març de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
En el ple del passat 28 de febrer, l'equip de govern va proposar un punt d'urgència en la part de control de la sessió que feia referència al contracte de neteja viària i recollida de residus. Concretament, es tractava de sotmetre a votació l'exclusió d'una de les empreses que s'havia presentat a la licitació i requerir la documentació a Fomento de Construcciones y Contratas S.A. per tal d'iniciar l'expedient de contractació.

Aquest punt, però, no va superar la urgència, i per tant no es va arribar a debatre, essent necessari, tal com va manifestar l'alcaldessa, Ana María Martínez, convocar un ple extraordinari per la qüestió.


El grup municipal de Veïns per Rubí ha emès un comunicat en què lamenta la manera en què l'alcaldessa de Rubí va voler incloure aquest punt en l'ordre del dia. La formació d'independents explica que van rebre un correu electrònic dos dies abans del ple informant-los que es tramitaria per urgència aquest punt.

Aquesta circumstància, diu Veïns per Rubí, "dona peu a sospitar de l'actuació de l'alcaldessa", ja que el contracte es troba des de fa tres anys en situació de pròrroga forçosa. Per a la formació és "sorprenent" que es vulgui tramitar d'urgència i "evitant la Comissió Informativa corresponent".


A tot plegat, s'hi afegeix que, quan el punt no va passar la urgència, la màxima edil va dir que convocaria un Ple extraordinari dilluns o dimarts de la setmana següent, arribant a plantejar la possibilitat de celebrar una comissió informativa i un Ple el mateix dia, cosa que Veïns per Rubí "posa en dubte que sigui possible".

"És una actitud que no es pot entendre de manera racional, a no ser que es vulgui amagar alguna actuació política poc transparent o algun interès polític del govern del PSC o la mateixa alcaldessa, o simplement sigui una actitud infantil per part de l'alcaldessa", afirma Veïns per Rubí.

Els independents també expliquen, en el comunicat, que "una de les empreses licitadores ha manifestat per escrit que les altres empreses han pogut fer una oferta que pot manifestar una clara inviabilitat tècnica i econòmica des del punt de vista de prestació del servei, o que les ofertes dels altres licitadors impliquen un increment desproporcionat de la plantilla que pot causar un futur dany patrimonial a la corporació".

L'Ajuntament, segons Veïns per Rubí, no hauria donat resposta a aquestes al·legacions, la qual cosa fa "encara més important la convocatòria de la Comissió Informativa corresponent".

Veïns per Rubí ha reiterat la seva confiança en els tècnics municipals que han gestionat un contracte tan complex com aquest, i creuen que s'han pogut veure perjudicats per "actuacions incompetents per part del govern municipal, i en concret de l'alcaldessa i el regidor responsable, Moisés Rodríguez". La valoració que fa la formació sobre la gestió de la neteja viària per part de l'equip de govern - "amb la connivència de Ciutadans i PP" -  durant aquest mandat és "lamentable", segons expressen en el comunicat.

 

Participació