Arrenca la nova temporada d'exposicions del MMUC

Els espais adjunts al Museu Municipal Castell també tenen propostes

Exposició dedicada a l'il·lustrador Daniel Bas
Exposició dedicada a l'il·lustrador Daniel Bas | Ajuntament de Rubí
Redacció
25 de febrer del 2021
El Museu Municipal Castell i les seves subseus - els espais expositius Antiga Estació i Aula Cultural - ja tenen a punt la nova programació, que arrencarà el pròxim 4 de març.

Pere Català i Pic. Fotografia, patrimoni i avantguarda serà la primera protagonista de les exposicions al Museu, una mostra d'un dels exponents més importants de la fotografia catalana que permet copsar la quotidianitat de l'ofici i, alhora, seguir de primera mà la història de Catalunya des de la perspectiva d'un intel·lectual. És conegut sobretot com a fotògraf i com a autor del famós cartell Aixafem el feixisme. L’exposició sobre Català Pic es podrà visitar fins al 16 de maig.

Al juny, el MMUC acollirà l'exposició La moto catalana: Història d'una indústria capdavantera, que es podrà veure durant tot l'estiu, del 3 de juny al 19 de setembre. Dedicada a les nostres motos i, en especial, als pioners que van posar la base d'una de les indústries més brillants de Catalunya, pretén descobrir que més enllà de les grans marques com Bultaco, Montesa, OSSA o Derbi, la geografia catalana ha acollit més d'un centenar i mig de fàbriques de motos.

Finalment, del 7 d'octubre al 8 de gener es podrà veure El món del treball industrial,que tancarà la temporada, i que il·lustrarà el rerefons social que va propiciar la lluita dels obrers catalans per unes condicions de vida i de treball dignes i per aconseguir el reconeixement dels seus drets socials.
 
Quatre propostes a l'Espai Expositiu Aula Cultural

L’Espai Expositiu Antiga Estació i l’Espai Expositiu Aula Cultural també oferiran tot un seguit d’exposicions els mesos vinents.

L'Aula Cultural acollirà, entre el 4 de març i el 2 de maig, la mostra Víctor Mateo. Obra pictòrica, un artista hereu de la tradició de l'expressionisme abstracte que es caracteritza per expressar les preocupacions més vivencials, utilitzant la pintura com a llenguatge dels sentimnents.

A l'estiu, del 3 de juny al 31 de juliol,  l'escultor rubinenc Rafa Gascón exposarà Realisme vs bucolisme, on transmet un llenguatge propi en el qual la matèria convertida en ombra per efecte de la llum, es projecta més enllà dels límits físics de l'escultura.

A partir del 16 de setembre l'Aula Cultural acollirà Bitter Sweet Soft. La resiliència del poble sahrauí, un projecte que posa la mirada en la vida quotidiana, on la família és la pedra angular dels campaments. També retrata les esperances dels habitants s'aixequen per rebel·lar-se contra la condemna de l'oblit i la desolació.

Els tradicionals Diorames de Nadal tancaran la temporada de l'Aula Cultural entre el 12 de desembre del 2021 i el 9 de gener de 2022.

L'Espai Expositiu Antiga Estació se centra en artistes rubinencs

Pel que fa a l’Espai Expositiu Antiga Estació, la temporada va arrencar el passat 11 de febrer amb Un nuevo resurgir, de l’Associació Mujeres Creativas del Vallès. Les vuit artistes que participen en aquesta mostra, que es podrà veure fins al 14 de març, expressen amb delicadesa que la il·lusió va més enllà de tota creativitat.

L’escultor Xavier Costa, que després d’una llarga trajectòria artística ha decidit instal·lar el seu taller a la nostra ciutat, exposarà Màscares del 30 d’abril al 18 de juliol. Es tracta d’una selecció d'obres en pedra i fusta que representen diferents fisonomies.

Finalment, del 9 de setembre a l’1 de novembre, els i les artistes del taller de l’Anna Tamayo oferiran la mostra col·lectiva Remedios Varo.El Surrealisme reinterpretat.
 
Diumenges al MMUC

A banda de l’activitat expositiva, el Castell manté una programació regular de tallers familiars sota el títol Diumenges al MMUC. Totes aquestes propostes són gratuïtes i s’adrecen a infants d’entre 3 i 12 anys.

La programació començarà el 21 de març amb l'espectacle de titelles La Caputxeta vermella i el follet (Titelles Vergés), i continuarà amb un espectacle de màgia a càrrec d'Óscar San Juan (25 d'abril), Petits Cuiners, d'Artistic Events (23 de maig, per a nens de 5 a 12 anys), un taller sobre la Castanyera, també d'Artistic Events (24 d'octubre) i un taller de boles de Nadal personalitzades, de la mateixa companyia (21 de novembre).

Per assistir a aquestes activitats cal inscriure-s’hi prèviament a través de l’adreça de correu electrònic [email protected].