Segona setmana intensa de campanya electoral a Rubí

La recuperació econòmica, la gestió del territori o l'habitatge, els temes centrals que han explicat els partits a Rubí

Diversos partits han fet acte de presència a Rubí
Diversos partits han fet acte de presència a Rubí | Marta Casas
12 de febrer del 2021
Actualitzat el 13 de febrer a les 7:43h
La primera setmana de campanya electoral va estar marcada per dos temes, principalment: la gestió de la Salut i el full de ruta independentista, tot i que els partits també van fer pinzellades sobre altres qüestions com la recuperació econòmica de la crisi post-pandèmia, l'accés a l'habitatge o les infraestructures de mobilitat.

La segona setmana ha estat més intensa a Rubí, i els diversos candidats que han visitat la ciutat han presentat propostes especialment en matèria de recuperació econòmica i ocupació, accés a l'habitatge, gestió del territori i, novament, l'Hospital i la salut.

Com la setmana passada, plataformes que aglutinen persones de diversos signes polítics han fet la seva incursió en campanya; en aquest cas, el Moviment per unes Pensions Dignes de Rubí i Rubí per la Sanitat, fent una crida al vot aquest diumenge.

Per altra banda, dijous es va convocar una concentració de col·lectius antifeixistes a la plaça del Doctor Guardiet, que va aplegar prop d'un centenar de persones, davant l'alerta de la instal·lació d'una carpa del partit d'ultradreta Vox, que finalment no va aparèixer.
 

La concentració antifeixista a Rubí va aplegar un centenar de persones Foto: Marta Casas


La recuperació econòmica post-pandèmia, un dels temes que més preocupa els partits

De tots els actes de campanya que ha acollit Rubí al llarg d'aquests últims dies, quatre han tingut com a tema central la recuperació econòmica després de la greu afectació de la pandèmia en alguns sectors.

Així, el PP i la seva número 2, Lorena Roldán, van fer el dijous una passejada per visitar diversos establiments comercials de la ciutat per donar a conèixer les seves mesures per sortir de la crisi, que passen per una reducció d'impostos i ajuts directes, entre d'altres; mentre que el PSC explicava des de Castellbisbal la seva aposta per les infraestructures digitals i de mobilitat per millorar la competitivitat de l'economia catalana.

ERC, per la seva banda, va manifestar el mateix dijous la seva preocupació pel tancament d'empreses al Vallès Occidental, entre les quals hi ha la Continental de Rubí, i va reivindicar la necessitat de tenir un "govern fort" que permetés negociar d'igual a igual amb les grans companyies.

La recuperació econòmica i la plena ocupació és també una de les grans línies estratègiques del pla de xoc social presentat per Junts, que en l'últim acte de campanya a la ciutat ha explicat els principals punts d'aquesta proposta, que també contempla actuacions en l'àmbit de la salut.

L'hospital i la gestió de les residències, els temes de socialistes i comuns

El PSC ha aprofitat les últimes hores de campanya per presentar les seves propostes en matèria de salut i tornar a reivindicar l'Hospital de Rubí, tot retraient a ERC l'anunci fet durant la primera setmana de campanya per construir-lo. "Si no l'han fet fins ara, és perquè no han volgut", ha lamentat l'alcaldessa, acompanyada d'Eva Granados.

En matèria de cures, el número 2 d'En Comú Podem va reclamar dijous un canvi de model en la gestió de les residències de gent gran, per demanar que disposin de més autonomia i puguin viure més pròximes al seu entorn familiar.

Barris i espais verds, les claus de la CUP i els comuns

Diumenge, En Comú Podem va convidar la número 3 de la llista, Jess González, a una trobada amb els veïns del Pinar, des d'on van exposar la seva proposta de Llei de Barris Verds per rehabilitar aquesta mena de barris en clau sostenible, econòmica i social. En una zona de Rubí amb un alt percentatge de població immigrant, els comuns també van reclamar el dret a vot d'aquestes persones.

La CUP va centrar el seu únic acte de campanya a Rubí a defensar la recuperació dels espais verds i els paisatges agroforestals com a element de dinamització social i econòmica, i va reivindicar un canvi de model en la gestió del territori per tal d'aturar projectes que desnaturalitzen els espais i van en contra de la voluntat de la gent, com seria el camp de golf de Can Sant Joan, un dels molts projectes que "amenacen" el territori al Vallès Occidental.

ERC aborda la problemàtica de l'accés a l'habitatge

Una setmana després de la presentació del Pla Local d'Habitatge per part del govern municipal, ERC va centrar una de les seves rodes de premsa en aquesta matèria, i va assegurar a Rubí que hi destinaria un pressupost de 1.000 milions d'euros, equiparable a nivells europeus.

Precisament aquesta setmana, la regidora de govern Ànnia Garcia, que porta la cartera d'Habitatge a la ciutat, lamentava en un article d'opinió que el Tribunal Constitucional deixés sense efecte part dels decrets de la Generalitat de Catalunya 17/2019 i 1/2020, contra els quals el PP va posar un recurs, i que els ajuntaments es quedessin "desprotegits perquè el (des)govern de la Generalitat no sap fer les coses".

Junts i ERC denuncien la injustícia espanyola i defensen el projecte de República Catalana; el PSC denuncia "la política d'exclusió dels independentistes"

Dilluns, Raül Romeva encetava la setmana electoral a Rubí amb un míting als jardins de l'Ateneu, des d'on va encoratjar la ciutadania a continuar defensant el projecte de la República sense por a la repressió. Xavier Corbera, al seu torn, va assegurar que Rubí seria una de les ciutats "on naixeria la República", ja amb la vista posada al 2023, quan la formació intenrarà assolir l'alcaldia esprés d'un gran creixement en els dos darrers mandats.
 

Jaume Alonso-Cuevillas i Ivan Vila visiten Rubí Foto: Marta Casas


També va parlar de la repressió Jaume Alonso-Cuevillas, en un acte de petit format el dijous, tot afirmant que l'únic projecte que té Madrid per Catalunya és "acabar amb qualsevol singularitat catalana: sigui la llengua, la cultura, els mitjans o l'economia".

Alonso-Cuevillas també va defensar la independència com l'única via per aconseguir "els recursos necessaris per tenir millors serveis i sense fre per part de l'Estat espanyol", i ha titllat la justícia espanyola de no ser "cega, sinó encegada, perquè està de cara al sol", amb relació al judici dels atemptats del 17-A a la Rambla.

En canvi, en un acte del PSC a l'Auditori del Castell, l'eurodiputat Javier López ha dit que al govern independentista "li molesta la meitat dels catalans", i ha lamentat la "política d'exclusió" que suposa el pacte signat per tots els partits independentistes de no negociar un govern amb el PSC.

Per a López, els socialistes representen "la voluntat de tenir una Catalunya i unes institucions per a tots".
 

Javier López, eurodiputat del PSC, en un acte a Rubí Foto: Europa Press