Es cancel·la el «Repte 100 Moles» per evitar aglomeracions al cim més alt del Vallès Occidental

La iniciativa, que havia tingut molt èxit, prometia un obsequi a qui aconseguís coronar la Mola 100 cops en un any

Redacció
11 de febrer del 2021
El repte "100 Moles", impulsat pel restaurant situat al cim més alt del Vallès Occidental, ha quedat cancel·lat. La iniciativa prometia un petit obsequi a tothom qui pugés la Mola almenys 100 cops en 365 dies o menys, però vist l'èxit de la convocatòria, s'ha suspès per evitar aglomeracions en una zona ja prou massificada.

En un comunicat publicat a xarxes socials aquest dimecres, l'organització explica que "no és el moment més oportú per cridar a la mobilitat". D'aquesta manera, després de converses amb la Diputació de Barcelona -concessor del monestir romànic del cim- han anunciat la decisió tot afegint que "haurien d'haver demanat permís per posar en marxa l'activitat, en una època en què els metges demanen poca mobilitat".

Dies enrere, LaTorre es posava en contacte amb Xavier Gimferrer, un dels propietaris del restaurant i un dels impulsors, qui reconeixia l'èxit de la iniciativa tot afirmant que "hi havia participants amb una quinzena d'ascensions". El repte s'havia anunciat coincidint amb l'entrada del 2021.

En aquest sentit, tot i que aturen la iniciativa "per responsabilitat", els excursionistes que pretenien pujar la muntanya 100 cops en un any poden estar tranquils: poden guardar les llibretes i els segells acreditatius, que seran vàlids quan es reprengui el repte. Per això, al text asseguren que "quan això acabi, començaran de nou", i que mentrestant seguiran elaborant rèpliques de la taula d'orientació de la Mola per obsequiar els excursionistes més constants.