Gairebé un de cada tres cridats a mesa pel 14-F ha presentat al·legació a la Junta Electoral de Terrassa

La xifra de peticions per excusar-se de les meses s'ha multiplicat per tres respecte a altres comicis

NacióDigital
11 de febrer del 2021
La xifra d'al·legacions per excusar-se de formar part d'una mesa electoral per les eleccions del 14 de febrer no para d'augmentar. Segons dades proporcionades pel TSJC a les que ha tingut accés LaTorre, almenys 1.443 dels 4.698 membres de mesa de la Junta Electoral de Terrassa han demanat formalment no assistir-hi. Això suposa un 30,7% de les persones cridades a ocupar les 522 meses de Terrassa i la seva rodalia, com Rubí, Sant Cugat, Viladecavalls o Matadepera.

Fonts de la Junta Electoral de Terrassa expliquen en declaracions a aquest mitjà que la majoria de membres "al·leguen ser vulnerables o conviure amb persones vulnerables". En aquest sentit, apunten que "si es presenta un certificat mèdic, s'ha d'acceptar sense problema". Amb relació a l'augment a altres eleccions, tot i que en els últims dies ha baixat el ritme de peticions, calculen que la xifra d'al·legacions "s'ha triplicat". Abans de dissabte, els sol·licitants rebran resposta de l'administració, i en cas de baixa, els suplents -també d'altres meses- ocuparan el seu lloc.

Per a les persones a les quals no se'ls accepti l'al·legació i no es presentin a les meses, les mateixes veus recorden que aquest fet constitueix un delicte. Tot i això, manifesten la seva confiança en la "responsabilitat de la gent", ja que, malgrat que "presentar una al·legació és legítim", els escollits "són conscients de la importància de la cita i la rellevància del seu paper" en el procés electoral.

Evolució de les al·legacions a Terrassa

El 29 de gener, 622 persones havien presentat formalment una excusa a la Junta Electoral de Terrassa per no anar a una de les 4.698 meses de la zona. Aquesta xifra suposava més d'un 13% dels membres de mesa. Aquest dilluns, 8 de febrer, ja s'havien rebut 1.324 al·legacions, el que suposa un 28,18% dels escollits.