Xavier Corbera: «Rubí no es pot permetre perdre més teixit empresarial ni llocs de treball»

Els candidats Juli Fernàndez i Montse Font defensen que cal una "evolució" en la indústria i un "govern fort" que pugui negociar amb grans companyies internacionals com Continental

Els candidats comarcals d'ERC visiten Rubí
Els candidats comarcals d'ERC visiten Rubí | Cedida/ERC
NacióDigital
12 de febrer del 2021
Actualitzat a les 9:24h

ERC va fer ahir el seu últim acte de campanya a Rubí, després de fins a quatre visites a la ciutat, per denunciar el tancament de l'oficina del SEPE a Rubí per manca de personal, "deixant milers de rubinencs sense atenció davant dels seus dubtes i consultes", tal com ha expressat el portaveu de la formació, Xavier Corbera.

En aquest sentit, el líder republicà ha recordat que ERC va presentar una moció al mes de juny per instar el govern espanyol a pagar de manera immediata totes les persones que no havien cobrat l'ERTO, i també les xifres de l'atur a Rubí, que ja superen els 5.000.

Així, Corbera considera, que "una ciutat industrial com és Rubí no es pot permetre perdre més teixit empresarial ni més llocs de treball", i ha demanat que es propiciï, des de l'administració, les condicions perquè les petites i mitjanes empreses puguin desenvolupar la seva activitat a la ciutat i que "les grans empreses d'alt valor afegit vulguin instal·lar-se aquí", ha dit. "Un teixit empresarial fort i cuidat també genera llocs de treball, i alhora afavoreix la compra de proximitat", ha afegit.

Després, en una visita a les instal·lcions de Continental amb els candidats comarcals Juli Fernàndez i Montse Font, els republicans han assenyalat que el tancament d'aquesta plana "ens mostra algunes de les febleses de la nostra economia, i no només per culpa de la pandèmia", ja que cal una "evolució" en la indústria i també un "govern fort" que negociï d'igual a igual amb les grans companyies internacionals.

Font també ha criticat "la deixadesa del govern espanyol amb la indústria de l'automoció", que ha provocat casos com el de Continental, ja que "només es desperten quan ja no hi ha res a fer". La candidata ha recordat que els tancaments d'empreses afecten tots els municipis del Vallès, perquè els treballadors són de tota la comarca.