El PSC, sobre l'Hospital de Rubí: «És un dret, més que una necessitat»

Ana María Martínez: "Necessitem un president que ens atengui com a ciutat, perquè fins ara no hem tingut interlocutors"

12 de febrer del 2021
Actualitzat a la 13:13h
El PSC visita Rubí durant les últimes hores de campanya
El PSC visita Rubí durant les últimes hores de campanya | Marta Casas
El PSC ha visitat la ciutat de Rubí en les darreres hores de la campanya electoral, i concretament la zona dels terrenys on s'havia de construir l'hospital de referència pels municipis de Rubí, Sant Cugat i Castellbisbal, per tal de reivindicar novament aquest equipament, que l'alcaldessa, Ana María Martínez, ha definit com "un dret, més que una necessitat".

Ho ha fet acompanyada de la número 2 a la llista dels socialistes a les eleccions del 14-F, Eva Granados, i la regidora i també candidata Eva Candela, en el marc d'una visita pel Vallès Occidental, "una comarca que té un dèficit d'infraestructures i de recursos" derivada de les "polítiques divisives i identitàries, que han descuidat les necessitats reals de la gent", ha lamentat Granados.

Amb relació a l'Hospital de Rubí, Granados ha criticat que ERC hagi vingut a prometre'l tot recordant que la Conselleria de Salut ha estat en les seves mans "en un moment en què no hi havia crisi", i ha afirmat que "no l'han fet fins ara perquè no han volgut fer-lo".

En aquest sentit, la candidata socialista lamenta que des del 2010, en matèria de salut només s'han fet "retallades, tancament de CAPs i llits, desinversions, eliminació d'ambulatoris...".

En definitiva, ha afirmat que "la nostra sanitat s'ha quedat als ossos", i ha explicat que en els plans del PSC hi ha, entre d'altres, reforçar l'atenció primària per garantir la salut comunitària, actualitzar el mapa sanitari que no es fa des del darrer govern del PSC i un Pacte per la Salut que garanteixi l'equilibri territorial, així com augmentar la despesa per habitant dels 1.300 euros als 1.700, com a la resta de comunitats d'Espanya.

Ana María Martínez: "Necessitem un president que ens atengui com a ciutat"

Per la seva banda, l'alcaldessa de Rubí Ana María Martínez, ha reivindicat que, si Salvador Illa és president, "Rubí tornarà a existir": "Necessitem un president que ens atengui com a ciutat, perquè fins ara no hem tingut interlocutors".

En aquest sentit, ha lamentat que l'únic conseller de Salut amb qui va poder mantenir un cert diàleg va ser amb Toni Comín, tot i que ha criticat, també, que llancés una "bomba de fum" amb la possible compra de l'Hospital General sense posar-ho abans en coneixement dels municipis afectats.

Tot i que ha reconegut que entre el 2006 i el 2010 "es va treballar massa lent" en el projecte de l'Hospital Vicenç Ferrer, ha assegurat que si els socialistes governen, "treballaran per fer realitat aquest equipament", com porten reclamant des de fa tants anys.

I no només l'Hospital: Martínez ha recordat que Rubí continua esperant uns nous jutjats i una segona estació d'FGC, entre d'altres, i per això ha desitjat que aquest diumenge "es produeixi aquest canvi i tornar a existir per la Generalitat, que ha de governar per a tothom, i no només per als que volen separar Catalunya d'Espanya".
 

Eva Granados, número 2 dels socialistes, conversa amb un veí de Rubí Foto: Marta Casas